Πέντε φορές φίλοι του Αμπέντι είχαν ενημερώσει τις Αρχές για τις επικίνδυνες θεωρίες του

15:20 25/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Ερωτήματα εγείρονται για την αποτελεσματικότητα των βρετανικών Αρχών στην πρόληψη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, καθώς όπως γίνεται γνωστό οι αρμόδιοι είχαν ενημερωθεί πριν από πέντε χρόνια για τη ριζοσπαστικοποίηση του Σαλμάν Αμπέντι. Φίλοι του ήταν εκείνοι που τηλεφώνησαν στην ειδική «κόκκινη γραμμή» της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και προειδοποίησαν για τις επικίνδυνες θεωρίες του και πως στήριζε την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με τους φίλους του, ο Αμπέντι φέρεται να τους έλεγε ότι είναι ok να είναι κάποιος

βομβιστής αυτοκτονίας.

Μάλιστα, πέντε φορές έλαβαν οι Αρχές προειδοποιήσεις για τη συμπεριφορά του 22χονου καμικάζι ενώ ήταν εις γνώσιν τους η εξτρεμιστική δράση του πατέρα του στη Λιβύη όπου είχε επαφές με ισλαμιστική ομάδα.

Ακόμη και ένας Αμερικανός αξιωματούχος ενημέρωσε πως μέλη της οικογένειας του Αμπέντι είχαν επικοινωνήσει με τη βρετανική αστυνομία και είχαν πει ότι ήταν «επικίνδυνος».

Στο μεταξύ οι New York Times φέρνουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποίησε ο Αμπέντι και θεωρείται ότι είναι ο πιο εκλεπτυσμένος εκρηκτικός μηχανισμός που έχει εκραγεί στη Βρετανία από την εποχή του IRA.

Ενδέχεται μάλιστα ο 22χρονος να ήταν μέλος ενός ευρύτερου δικτύου τρομοκρατών που τον υποστήριξε στην επίθεσή του στο Μάντσεστερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα