Ομιλία Ερντογάν στο μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής

14:13 8/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Χαμηλότερη των προσδοκιών η παρουσία μουσουλμάνων στην υποδοχή του Τούρκου προέδρου στην Κομοτηνή καθώς όπως ανέφερε ο δήμαρχος του Οσμάν Σατζή, περιοχή της Προύσας δεν ήρθαν τελικά λεωφορεία από την Τουρκία όπως είχε ειπωθεί αρχικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος έφθασε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης λίγα λεπτά πριν από τις 12.00 και εκεί τον υποδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η τελετή διήρκεσε

10 λεπτά και αμέσως ο Τούρκος πρόεδρος μαζί με τη σύζυγό του Eμινέ ξεκίνησαν οδικώς για την Κομοτηνή.

Στην υποδοχή του ήταν ιμάμηδες και ψευτομουφτήδες, αλλά και τοπικοί φορείς της πόλης αλλά και εκατοντάδες μουσουλμάνοι, που έφθαναν περίπου τους 1.000.

Περίπου στις 11:45 π.μ έφτασαν οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ τους οποίους υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Νετζάτ Χουσείν, οι οποίοι περίμεναν στον αύλειο χώρο του τεμένους, καθώς δεν τους επιτράπηκε η είσοδος σε αυτό. Αντ’ αυτού, βρίσκονταν στον προθάλαμο όπου καλωσόρισαν τον Τούρκο πρόεδρο.

Νωρίτερα έφτασε ο δήμαρχος του Οσμάν Σατζή, περιοχή της Προύσας, Μουσταφά Ντουντάρ, ο οποίος κατάγεται από το χωριό Δροσιά του Δήμου Αρριανών, ενημερώνοντας ότι δεν έχουν έρθει λεωφορεία από τη γείτονα χώρα και δηλώνοντας ότι οι πρόεδροι των δύο κρατών πρέπει να συνεργαστούν για το καλό των δύο λαών.

Ισχυρή είναι η παρουσία αστυνομικών τόσο Τούρκων όσο και Ελλήνων που θα διαφυλάξουν την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου και έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα.

Δίπλα στο τζαμί ελεύθεροι σκοπευτές έλαβαν θέση δίπλα στο τζαμί Κιρ Μαχαλά. O Ερντογάν έφθασε με συνοδεία δέκα αυτοκινήτων και πλήθος ανδρών ασφαλείας.

Καθώς η παρουσία γυναικών απαγορεύεται, η Εμινέ Ερντογάν δεν εμφανίστηκε μαζί με τον πρόεδρο.

Βιαστικά ο πρόεδρος πέρασε στο τζαμί για να ξεκινήσει η προσευχή ενώ ακολούθως ο πρόεδρος θα εκφωνήσει ομιλία στο Τζελάλ Μπαγιάρ, την αυλή του μειονοτικού σχολείου της Κομοτηνής.

Η αυλή του σχολείου είναι γεμάτη από κόσμο και μαθητές που αναμένουν να τον ακούσουν.

Στον χώρο του σχολείου τον περιμένουν οι βουλευτές Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καρά Γιουσούφ, ο βουλευτής Ξάνθης Ζειμπέκ Χουσεΐν αλλά και το ακαδημαϊκό προσωπικό του σχολείου. Επίσης στον χώρο βρίσκεται η δημοτική σύμβουλος Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος των Καπνοπαραγωγών Ροδόπης Εσάτ Χουσεΐν, ενώ τον Τούρκο πρόεδρο περιμένει στο χώρο του μειονοτικού σχολείο και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Πληροφορίες και φωτογραφίες από το xronos.gr

The post Ομιλία Ερντογάν στο μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα