Όλο και λιγότεροι οι Έλληνες τουρίστες κάθε χρόνο

22:05 8/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Αποκαλυπτική για την οικονομική κατάσταση στα ελληνικά νοικοκυριά είναι η έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δείχνει ότι δεν ήταν τόσο πολλοί οι Έλληνες που πήγαν διακοπές το 2016 σε σύγκριση με το 2015.

Μάλιστα έκαναν και λιγότερα ταξίδια, ενώ ακόμα και αν πήγαν διακοπές επέλεξαν λιγότερες διανυκτερεύσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι διανυκτερεύσεις το 2016 παρουσίασαν μείωση 9,9% στα ξενοδοχεία στα παρόμοια καταλύματα και 15,4% στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και στις ενοικιαζόμενες κατοικίες.

Οξύμωρο αποτελεί ότι όσοι έκαναν διακοπές

ξόδεψαν περισσότερα χρήματα, καθώς οι δαπάνες εμφανίζονται αυξημένες.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων τουριστών που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ,3,3 εκατομμύρια Έλληνες πέρυσι πραγματοποίησαν συνολικά 5,6 εκατ. ταξίδια, που σημαίνει μείωση 4,4% και 4%, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2015.

Το σύνολο των διανυκτερεύσεων ανήλθε σε 56,3 εκατομμύρια και οι δαπάνες σε 1.812,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 1,9% και αύξηση 5,8%, αντίστοιχα.

Τα περισσότερα προσωπικά ταξίδια πραγματοποιήθηκαν με αυτοκίνητο και με πλοίο. Σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2015, παρατηρείται μείωση 5,9% στα ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν οδικώς και αύξηση 0,3% στα ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν δια θαλάσσης. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεια που δείχνουν επιστροφή στους τόπους καταγωγής, στα χωριά των αδειούχων.Πρόκειται για τα ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν για προσωπικούς λόγους με διαμονή σε μη ενοικιαζόμενα καταλύμματα. Αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση παρατηρείται μείωση 2,2% στα ταξίδια και 1,5% στις διανυκτερεύσεις. Ομοίως, μείωση παρατηρείται στα ταξίδια και στις άλλες κατηγορίες καταλυμάτων- κατά 11,1% στα ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα και 8,7% στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και στις ενοικιαζόμενες κατοικίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα