Οι γυναίκες κλείνουν την «ψαλίδα» με τους άνδρες, στην κατανάλωση αλκοόλ

12:38 25/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Ιστορικά οι άνδρες έπιναν συνήθως περισσότερο αλκοόλ από τις γυναίκες. Όμως μια νέα διεθνής επιστημονική μελέτη δείχνει ότι η «ψαλίδα» τείνει να κλείσει, καθώς οι γυναίκες πίνουν πια όλο και πιο πολύ – με τις όποιες αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την υγεία τους.

Η τάση σύγκλισης ανάμεσα στα δύο φύλα είναι πιο αισθητή μεταξύ των νέων ενηλίκων. Μάλιστα υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γυναίκες που γεννήθηκαν μετά το 1981, πίνουν πλέον περισσότερο από τους άνδρες συνομηλίκους τους!

Οι ερευνητές, με επικεφαλής

τον δρα Τιμ Σλέιντ του αυστραλιανού Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «BMJ Open», αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) 68 διεθνείς έρευνες, που δημοσιεύθηκαν μεταξύ 1980-2014 και οι οποίες αφορούσαν στοιχεία που είχαν συλλεχθεί μεταξύ 1948-2014.

Όλες οι έρευνες συνέκριναν τις συνήθειες των δύο φύλων στην κατανάλωση αλκοόλ και συνολικά αφορούσαν ένα δείγμα άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων ατόμων.

Η βασική διαπίστωση είναι ότι, όσο περνάνε τα χρόνια, μικραίνει η διαφορά ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, κυρίως επειδή οι τελευταίες πίνουν παραπάνω (ενώ, από την άλλη, ουκ ολίγοι άνδρες δείχνουν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση).

Μια ανάλογη τάση έχει καταγραφεί και στο κάπνισμα, με τις γυναίκες να καπνίζουν πια περισσότερο, ενώ περισσότεροι άνδρες πλέον το κόβουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα