«Όχι» του ΕΣΡ στον Μαρινάκη για την εκπομπή σήματος του σταθμού του

20:29 20/12/2016 - Πηγή: Aixmi


«Όχι» λέει το νέο ΕΣΡ στην επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη να εκπέμψει αμέσως σήμα το υπό σύσταση κανάλι του, μέχρις ότου δοθούν οι δεκαετείς άδειες. Τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής έκριναν πως δεν υπάρχει επαρκής νομική βάση για να αποκτήσει πρόσβαση το Number One στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, μέσω της Digea.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού

υποστήριξε ότι κανένας από τους υπάρχοντες σταθμούς δε λειτουργεί νόμιμα, μιας και έχουν λήξει όλες οι προσωρινές άδειες από τις 31|12|2015 και, άρα, ο δικός του υπό δημιουργία σταθμός έχει τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους. Συνεπώς, γιατί να μη μπορεί να λάβει θετική γνώμη από το ΕΣΡ και να βγει στον «αέρα» ταχύτατα;

Ωστόσο, η κρίση των μελών του ΕΣΡ ήταν αρνητική και τώρα πρέπει να δει τι θα κάνει. Το μόνο που του μένει είναι να περιμένει πότε θα γίνει διαγωνισμός και να λάβει μέρος. Αυτό σημαίνει ότι το δικό του κανάλι -εφόσον καταφέρει να αδειοδοτηθεί- θα μπορεί να εκπέμψει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, το νωρίτερο. Η δεύτερη εκδοχή είναι να επιχειρήσει να εξαγοράσει κάποια από τα κανάλια που ηδη βρίσκονται στον «αέρα».

Πληροφορίες από το περιβάλλον του μιλούν για έναν άνθρωπο εξαιρετικά οργισμένο, αλλά και απογοητευμένο. Οργισμένο πρωτίστως με την κυβέρνηση και ειδικότερα με τον υπουργό Νίκο Παππά, που τον ενέπλεξε στην περιπέτεια, διαβεβαιώνοντάς τον ότι ο διαγωνισμος πληρούσε όλα τα συνταγματικά κριτήρια. Οργισμένο, επίσης, με τους παλαιούς καναλάρχες που βλέπει να του φράζουν το δρόμο. Και απογοητευμένο από το ελληνικό κράτος που -όπως τονίζει- δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τη νομιμότητα.

Θα μείνει, άραγε, στο τηλεοπτικό παιχνίδι ή θα τα παρατήσει;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όχι, ΕΣΡ, Μαρινάκη,ochi, esr, marinaki