Ο Τσίπρας ζητά προημερησίας συζήτηση για φοροδιαφυγή

16:41 27/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του για την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καταθέσει αίτημα για προημερησίας συζήτηση στη Βουλή για θέματα φοροδιαφυγής. Μάλιστα ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη τον προκάλεσε λέγοντας «να δω τι θα πείτε κύριε Μητσοτάκη».

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας

εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη παρέχοντας πλήρη κάλυψη στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πώληση του πολεμικού υλικού στην Σ.Αραβία, κατηγορώντας τον ότι τα επιχειρήματά του καθορίζονται από ένα μιντιακό λόμπι και ότι συνειδητοποιεί πως τελείωσε το παραμύθι ό,τι η χώρα θα πέσει στα βράχια. «Δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Πάνο Καμμένο, θέλετε να χτυπήσετε την κυβέρνηση, εσείς και κυρίως εκείνοι που σας δίνουν γραμμή με τα πρωτοσέλιδά τους» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη τόνισε ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα «γι’ αυτό δεν ξεσκονίζω το γραφείο μου όταν έρχεται τηλεοπτικό συνεργείο. Ενώ εσείς πού θα κρύψετε τα δώρα της Siemens;Εσείς έχετε να κρύψετε, μετακόμιση θα κάνετε έτσι κι έρθει κανένα τηλεοπτικό συνεργείο να γυρίσετε κανένα σποτάκι» είπε ο πρωθυπουργός.

Με συντονισμένη επίθεση, το μιντιακό λόμπι, επιδιώκει να δημιουργήσει θόρυβο ώστε να καλυφθεί η κατάθεση της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου, οι offshore, οι ακολασίες των παραδείσων, τα στοιχεία που θέλουν τον Γραμματέα της ΝΔ να συνομιλεί με ανθρώπους της βίας.

— Alexis Tsipras (@atsipras) November 27, 2017

Aναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε ότι μίλησε για βούρκο και για λάσπη, αν και «γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι αυτός δεν είναι δικός μας φυσικός χώρος» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες το μόνο που ακούει είναι άναρθρες κραυγές και σκόρπιες λέξεις που δημιουργούν εντυπώσεις με στόχο να στοχοποιηθεί ο Πάνος Καμμένος σε μια «απρόσφορη προσπάθεια να αποσυσπειρώσουν και να χτυπήσουν την κυβέρνηση. Όπως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του, έτσι και εκείνοι πιάνονται από τα πρωτοσέλιδα και τις συκοφαντίες των βαρόνων. Νομίζετε ότι έτσι πέφτουν οι κυβερνήσεις; Από τους βαρόνους και τους μηχανισμούς παραεξουσίας μέσα στην κρατική δομή; Είναι αυτή σας η πλάνη που σας οδηγεί να ακολουθείτε την παράφωνη συγχορδία τους».

Κατηγορώντας δε τον αρχηγό της Ν.Δ. ότι του δίνουν γραμμή «ΜΜΕ οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν επιδοθεί σε λυσσαλέα επίθεση κατά της κυβέρνησης» ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Όλως τυχαίως συντονισμένα εδώ και 15 ημέρες, μόλις βρέθηκαν στην επικαιρότητα τα Paradise Papers, μετά την ερώτηση για την βία και βρεθήκατε απολογούμενος, όλως τυχαίως οι εφημερίδες του κουμπάρου σας που πιο συχνά περνάει το κατώφλι του εισαγγελέα παρά του σπιτιού του, άρχισαν να επιτίθενται στην κυβέρνηση» σημείωσε.

Καταλήγοντας είπε πως ο ίδιος απάντησε επί της ουσίας και πρέπει και ο κ.Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις στον ελληνικό λαό.

The post Ο Τσίπρας ζητά προημερησίας συζήτηση για φοροδιαφυγή appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα