Ο Σκουρλέτης καταγγέλλει τη συμφωνία, την…ψηφίζει και κρατά την «καρέκλα»

20:55 29/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Ούτε 48 ώρες δεν κράτησε το «μπαιράκι» τού Πάνου Σκουρλέτη για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Τη Δευτέρα κάλεσε δημοσίως την κυβέρνηση να αντισταθεί στον «κανιβαλισμό» τής Επιχείρησης, δίνοντας την εντύπωση ότι για εκείνον αποτελεί θέμα αρχής και ότι ενδεχομένως δεν θα διστάσει να παραιτηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών αν προχωρήσει η απελευθέρωση της Ενέργειας.

Η στάση του αυτή έκανε «παπόρι» τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την επόμενη μέρα τού διεμήνυσε

(επίσης δημοσίως) ότι «κανείς δεν είναι πιο ευαίσθητος και πιο αριστερός από τον πρωθυπουργό». Με δυο λόγια, «μαζέψου»…

Έτσι, την Τετάρτη επανήλθε ο υπουργός Εσωτερικών για δηλώσει ότι «έχει γαλουχηθεί στην Αριστερά με τη λογική των συλλογικών αποφάσεων». Δηλαδή, μπορεί να διαφωνεί, αλλά υπερψηφίζει για το «καλό» του κόμματος και της κυβέρνησης. Έστω και αν ό,τι ψηφίζει βλάπτει τη χώρα, κατά τη γνώμη του;

Ας δούμε αν ο ίδιος πιστεύει πως η κυοφορούμενη συμφωνία με τους δανειστές για τη ΔΕΗ, βλάπτει ή όχι; Και αν ναι, πόσο; Τι είπε στη συνέντευξή του στον Σκάι: ¨Ένας διαγωνισμός είναι στημένος όταν σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018″.

Και δεν έμεινε εκεί. Κατήγγειλε ότι στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών θέλουν να κάνουν «ρεσάλτο» στη δημόσια περιουσία. Έκανε λόγο, μάλιστα, για «βαποράκια συμφερόντων».

Είναι προφανές ότι ο υπουργός θεωρεί επιζήμια για τη χώρα τη συμφωνία με τους δανειστές για τη ΔΕΗ. Όταν φτάνει να υποστηρίξει δημοσίως ότι «είναι σαν να παίζεις χαρτιά και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά».

Είναι προφανές, επίσης, ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία στη Βουλή και θα διατηρήσει την υπουργική του «καρέκλα». Έτσι, και την αντίθεσή του θα έχει καταγράψει και το κόμμα του δεν θα έχει πλήξει. Άρα, στο εσωκομματικό ακροατήριο του Σύριζα θα έχει κάνει το «κομμάτι» του. Τώρα, αν η συμφωνία ζημιώνει -κατά την άποψή του- τη χώρα, τι μπορεί να κάνει; Μόνος είναι. Και ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη… Άρα, όλα καλά κι όλα ωραία…

Keywords
Τυχαία Θέματα