Ο οδηγός του βαν της Βαρκελώνης ανάμεσα στους 5 νεκρούς της Καμπρίλς

20:51 18/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο οδηγός του βαν που χρησιμοποιήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, όπου σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 100 ήταν ένας από τους 5 άνδρες που πυροβόλησε και σκότωσε η αστυνομία στο Καμπρίλς, όπως γράφουν οι ισπανικές εφημερίδες.

Νωρίτερα, η αστυνομία της Καταλονίας είχε αναφέρει ότι είναι πιθανό ο οδηγός του βαν να βρίσκεται μεταξύ των νεκρών στο δεύτερο περιστατικό, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει την πληροφορία.

Εν τω μεταξύ,

τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν τις φωτογραφίες τεσσάρων υπόπτων για το χτύπημα στη Βαρκελώνη.

Οι αρχές αναζητούν τον 17χρονο Moussa Oukabir, ο οποίος πιστεύεται ότι έκλεψε το διαβατήριο του αδελφού του και με αυτό νοίκιασε το βαν με το οποίο έγινε η επίθεση. Οι υπόλοιποι είναι οι Mohamed Hycham (24 ετώνi, Younes Abouyaaqoub (22 ετών) και Said Aallaa (18 ετών).

Οπως έγινε νωρίτερα γνωστό οι δράστες των επιθέσεων στη Βαρκελόνη και το Καμπρίλς, από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 130, σχεδίαζαν «μια επίθεση πολύ μεγαλύτερου εύρους», υποστήριξε σήμερα ο εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησ.

«Προετοίμαζαν μία ή περισσότερες επιθέσεις. Η έκρηξη στο Αλκανάρ επέτρεψε να αποφύγουμε (…) επιθέσεις πολύ μεγαλύτερου εύρους», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ζουζέπ Λουίς Τραπέρο.

Οι ένοικοι του σπιτιού, σύμφωνα με την αστυνομία, κατασκεύαζαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό και από την έκρηξη αυτή σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.

Οι τρεις από τους υπόπτους που έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα είναι Μαροκινοί ενώ ο τέταρτος είναι Ισπανός. Είναι ηλικίας μεταξύ 21-34 ετών και κανείς τους δεν έχει ποινικό μητρώο που να σχετίζεται με τρομοκρατική δράση.

Keywords
Τυχαία Θέματα