Ο Κουρουμπλής έφυγε για Λονδίνο 11 ώρες μετά το ναυάγιο

17:56 22/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στη Βουλή, υποστήριξε ότι ταξίδεψε τη Δευτέρα στο Λονδίνο αφού πρώτα τον διαβεβαίωσαν ότι το βυθισμένο πλοίο είχε σφραγιστεί κατά 95%. Δηλαδή ο υπουργός αποχώρησε γαι το Λονδίνο εν μέσω της κρίσης, 11 ώρες μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη» και τις τραγικές του συνέπειες.

Όλο αυτό όμως είναι ενδεικτικό του πώς χειρίστηκε

η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και η ίδια η κυβέρνηση το τραγικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τη ρύπανση του Σαρωνικού και της ακτογραμμής μέχρι το Λαγονήσι.

Η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» έφερε στην επιφάνεια μια φωτογραφία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ όπου στην πρώτη σειρά υποδοχής του ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας, μόλις λίγες ώρες μετά το ναυάγιο και λίγες ώρες πριν αποχωρήσει για το Λονδίνο. Άραγε είχε ενημερώσει τον κ.Τσίπρα για το ναυάγιο και για τις ενέργειες στις οποίες είχε προβεί ο μηχανισμός για την αντιμετώπιση του ατυχήματος και των συνεπειών του;

Πάντως σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα απέδειξε ότι υπήρξαν καθυστερημένη αντίδραση και ελλιπή αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα