Ο Γιώργος; Καλό παιδί και καλό Πάσχα…

12:15 25/4/2014 - Πηγή: Aixmi

Στην παρέα μου, όπως και σε πολλές άλλες παρέες φαντάζομαι, όταν κάποιος θέλει να δικαιολογήσει κάποιον λέει ότι «είναι καλό παιδί». Στην παρέα μου, δεν ξέρω για τις άλλες, συνήθως κάποιος βρίσκει την ευκαιρία και πετάει το «καλό παιδί, καλό Πάσχα». Εννοώντας ότι καλό παιδί είναι, αλλά την έκανε τη ζημιά του. Αυτά στην παρέα μου.

Στην παρέα του Γιώργου Παπανδρέου τα πράγματα είναι αλλιώς. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι πολύ πιστός στους δικούς του ανθρώπους και οι δικοί του άνθρωποι είναι πολύ πιστοί σε αυτόν.

Ο

πρώην πρωθυπουργός, που τυγχάνει και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υιός του ιδρυτή του, δεν βρήκε ευκαιρία να πάει στη συνδιάσκεψη της Ελιάς, αλλά φαίνεται πως βρήκε τον χρόνο για να εντάξει στο πρόγραμμά του την παρουσίαση του βιβλίου της ΜαριλέναςΚοππά τη Δευτέρα στον Ιανό. Μαζί με τον Φώτη Κουβέλη. Της Μαριλένας που ο ίδιος διόρισε στην Ευρωβουλή, της Μαριλένας που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ για να πάει στη ΔΗΜΑΡ.

Και ο Γιώργος Παπανδρέου, αντί να τα δίνει όλα για το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να επιδιώκει τη νεκρανάσταση του κόμματος του κ. Κουβέλη. Στον οποίο έχουν πάει ήδη αρκετά παπανδρεϊκά στελέχη. Κατά τα άλλα είναι (λέει) δυσαρεστημένοι γιατί ο Βενιζέλος «κάλυψε» το ΠΑΣΟΚ με την Ελιά. Αυτοί πήγαν σε άλλο κόμμα!

Σε ένα κόμμα που είπε «όχι» σε δεκάδες ανοίγματα του ΠΑΣΟΚ. Σε ένα κόμμα που επέλεξε τη διάσπαση του χώρου, αφήνοντας τη Δεξιά να κυβερνά και το ΠΑΣΟΚ μόνο του να σηκώνει τον σταυρό του μαρτυρίου. Ο Γιώργος Παπανδρέου στηρίζει έναν πολιτικό αρχηγό που αποχώρησε από την κυβέρνηση ενώ είχε διορίσει άνθρωπο και στο τελευταίο ΔΣ με βάση την προγραμματική συμφωνία. Ο Γιώργος Παπανδρέου στηρίζει ανθρώπους που πρόδωσαν το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου στηρίζει ανθρώπους που πρόδωσαν και τον ίδιο.

Γιατί τον Γιώργο δεν τον έριξαν κανείς άλλος παρά μόνο οι δικοί του άνθρωποι. Που είτε του γύρισαν την πλάτη, είτε αποδείχτηκαν απλά ανίκανοι να παίξουν τους ρόλους στους οποίους τους διόρισε.

Λυπάμαι, αλλά το «καλό Παιδί, καλό Πάσχα» πρέπει να το κόψουμε. Γιατί, όπως είπε και ο ταξιτζής στην Κρήτη στον Γιώργο Παπανδρέου, «εσείς το φάγατε το αρνάκι πρόεδρε, αλλά εμείς όχι». Χιλιάδες Έλληνες έχουν δει τη ζωή τους να ανατρέπεται από ένα «καλό παιδί» και δεν έχουν τη δυνατότητα να πουν ο ένας στον άλλο «καλό Πάσχα». Γιατί «το παιδί» φαίνεται να έχει απωθημένα μέσα του. Κακία, θα μπορούσε να πει κανείς. Κοιτάει μόνο τη δική του κατάσταση και τους δικούς του ανθρώπους. Μέχρι και ο Δρούτσας, που του είχε κόψει την καλημέρα, βγήκε να τον στηρίξει τώρα που η θητεία του στην Ευρωβουλή τελειώνει. Φαίνεται πως «τα καλά παιδιά» μαζεύονται ξανά. Για καλό ή για κακό, θα δείξει…

Keywords
Τυχαία Θέματα