Ο άξιος Σφακιανάκης δεν έδωσε όρκο πίστης και αφοσίωσης και εκδιώχθηκε

13:11 24/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα το αποδεικνύει καθημερινά: δεν ανέχεται κανέναν και καμία σε δημόσια θέση ευθύνης αν δεν είναι «δικό της παιδί» ή αν δεν δώσει προηγουμένως όρκο πίστης και αφοσίωσης.

Τελευταίο παράδειγμα, ο στρατηγός της αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης. Αποστρατεύτηκε με συνοπτικές διαδικασίες, παρότι ήταν ο άριστος των αρίστων κατά γενική ομολογία, επειδή δεν έσπευσε να επιδώσει τα διαπιστευτήριά του.

Το πρόβλημα στην περίπτωσή του ήταν ότι αποτελεί τον πιο προβεβλημένο

αξιωματικό και, ταυτόχρονα, τον πιο αγαπητό αστυνομικό στην κοινωνία. Το έργο του έχει αναγνωριστεί από όλους, όπως και η προσφορά του. Τσάκισε τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, προστάτευσε χιλιάδες συμπολίτες μας από σπείρες εκβιαστών, έσωσε πολλούς και πολλές από την αυτοκτονία, την τελευταία στιγμή.

Δεν ήταν, λοιπόν, ο Σφακιανάκης εύκολη «λεία» για την…αξιοκρατική κυβέρνηση. Γι’ αυτό και σχεδιάστηκε η απομάκρυνσή του σε δυο φάσεις.
Πρώτα τον έβγαλαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την υπηρεσία που έχτισε λιθαράκι λιθαράκι εδώ και 20 χρόνια. Βέβαια, ξεσηκώθηκε σάλος και αναγκάστηκαν να τον χρίσουν βοηθό επιτελάρχη, με αρμοδιότητα το Ηλεκτρονικό Έγκλημα -ο τίτλος, όμως, δεν μπόρεσε να κρύψει το γεγονός ότι επρόκειτο για θέση «ψυγείου». Και φέτος, προχώρησαν στο δεύτερο βήμα, θέτοντάς τον εκτός αστυνομίας.

Είχε προηγηθεί ένα δημόσιο «λουτρό λάσπης» από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα. Του τύπου, ποιος είναι αυτός που θα μείνει για πάντα σε μια θέση, ποιος είναι αυτός που χρησιμοποιεί τις επιτυχίες της Υπηρεσίας για την καθημερινή αυτοπροβολή του…

Και ο μεν Τόσκας κάποια στιγμή θα πάψει να είναι υπουργός και βουλευτής Επικρατείας και θα επιστρέψει εκεί που βρισκόταν και πριν, στην πολιτική ανυπαρξία. Έτσι κι αλλιώς τίποτα δεν προσφέρει στην υπόθεση προστασίας του πολίτη. Ο Σφακιανάκης, όμως, θα λείψει από την αστυνομία -και δε διαθέτει πολλούς σαν εκείνον. Θα λείψει και από τον απλό κόσμο, που ήξερε καλά ότι υπάρχει κάποιος που μένει άγρυπνος για τη δική του ασφάλεια…

Keywords
Τυχαία Θέματα