Νεκρή από επιδρομή η «Λευκή χήρα» στη Συρία

11:34 12/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Νεκρή από επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Συρία φέρεται πως είναι η Βρετανίδα τζιχαντίστρια, Σάλι Τζόουνς, που στρατολογούσε υποψήφιους μαχητές του ISIS μέσω Διαδικτύου. Μαζί της ήταν και ο δωδεκάχρονος γιος της σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun.

Καταγόταν από τη νότια Αγγλία και είχε ασπαστεί το ισλάμ, ενώ είχε λάβει το παρωνύμιο «Λευκή χήρα», αφού ο σύζυγός της Τζουνάιντ Χουσάινς, μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε από ένα μη επανδρωμένο

αεροσκάφος το 2015.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η Τζόουνς και ο γιος της σκοτώθηκαν τον Ιούνιο κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, τη Ράκα.

Αρμόδιοι των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών δήλωσαν ότι δεν μπορούν να είναι 100% σίγουροι ότι η Τζόουνς σκοτώθηκε, όμως είναι «πεπεισμένοι» ότι η «Λευκή χήρα» είναι νεκρή.

Ο γιος της, ΤζοΤζο, πιστεύεται επίσης ότι είναι νεκρός.

Προτού ασπαστεί το ισλάμ, η Τζόουνς ήταν τραγουδίστρια σε συγκρότημα πανκ και ήταν επί χρόνια στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου. Πιστεύεται ότι έφυγε από το σπίτι της στο Τσάτχαμ, το 2013 για να ταξιδέψει στη Συρία, όπου παντρεύτηκε τον Χουσάιν, τον οποίο γνώρισε μέσω Διαδικτύου.

Keywords
Τυχαία Θέματα