Νein της Μέρκελ σε ομιλίες Τούρκων υπουργών-Βρυχάται ο Ερντογάν

14:39 7/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Παρά την απόφαση των τοπικών Αρχών του Αμβούργου να κλείσουν το κέντρο, στο οποίο είχε προγραμματίσει να μιλήσει σε Τούρκους εργαζόμενους στη Γερμανία, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε στη Hurriyet ότι τίποτα δεν θα τον σταματήσει από το να απευθυνθεί στους συμπατριώτες του.

«Θα πάω. Κανένας δεν μπορεί να με σταματήσει«, δήλωσε μετά την ανακοίνωση εκπροσώπου των δημοτικών Αρχών του Αμβούργου ότι έκλεισε το κέντρο, επειδή δεν διέθετε σύστημα πυρανίχνευσης.

Τελικά, η συγκέντρωση θα

γίνει στην οικία του προξένου της Τουρκίας στο Αμβούργο και όχι σε ανοιχτό χώρο.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Γερμανία επιδεινώθηκαν μετά την απόφαση των γερμανικών αρχών να απαγορεύσουν συνολικά τέσσερις συγκεντρώσεις σε διαφορετικές πόλεις. Ο πρόεδρος Ερντογάν ήθελε να κάνει προεκλογική εκστρατεία για να πείσει τους συμπατριώτες του να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα του επόμενου μήνα υπέρ της αλλαγής του Συντάγματος, ώστε να εξοπλιστεί με αρμοδιότητες οιονεί Σουλτάνου. Η άρνηση της Γερμανίας τον έκανε έξαλλο, με αποτέλεσμα να μιλήσει για ναζιστικές πρακτικές, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Άγκελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα