Νέα τουρκική πρόκληση – Υπουργός δηλώνει: Ο Μωάμεθ ο Πορθητής μας έδωσε το δικαίωμα να κάνουμε τζαμί την Αγιά Σοφιά

09:25 28/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο τέως αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και νυν υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού πάει την πρόκληση εναντίον της Ελλάδας ένα βήμα παραπέρα υπεραμυνόμενος της απόφασης να τελείται προσευχή μέσα στην Αγία Σοφία, μοναδικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και χαρακτηρισμένο από την Unesco.

Σύμφωνα με την προκλητική δήλωση του Νουμάν Κουρτουμλούς, «η προσευχή στην Αγία Σοφία είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε από τον Μωάμεθ τον Πορθητή«.

Σε

συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος υπουργός εξηγούσε τους τρόπους με τους οποίους θα ενισχυθεί ο τουρισμός. Κι έτσι δήλωσε στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στο σημαντικότερο μνημείο ορθόδοξης χριστιανικής πίστης ότι το κτήριο είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της τουρκικής ιστορίας, πρόκειται για ένα αριστούργημα ενός σπουδαίου πολιτισμού από τη βυζαντινή και οθωμανική περίοδο.

Ο Κουρτουμλούς επισκέφθηκε την Αγία Σοφία και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι όταν το κτήριο, το οποίο λειτουργεί ως μουσείο από το 1935, αναστηλωθεί και δοθεί σε χρήση, θα χρησιμοποιηθεί ως τζαμί καθώς αποτελεί προνόμιο της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα