Νέα καταγγελία κατά Πολάνσκι – Καλλιτέχνις τον κατηγορεί ότι τη βίασε όταν ήταν 10 ετών

10:21 23/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Νέοι μπελάδες για τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι καθώς η καλλιτέχνις Μαριάν Μπερνάρντ τον κατηγορεί ότι τη βίασε όταν ήταν 10 ετών όταν τη φωτογράφισε ενώ ήταν γυμνή.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1975 στο Μαλιμπού ενώ εκείνη συνοδευόταν από τη μητέρα της. Όπως αναφέρει η γυναίκα, ο σκηνοθέτης της ζήτησε να τη φωτογραφίσει με γούνινο παλτό κι εκείνη νόμιζε ότι θα είναι φωτογράφηση για περιοδικό.

«Φορούσα μπικίνι και νόμιζα ότι είναι επαγγελματική φωτογράφηση» είπε η γυναίκα σε συνέντευξή της στη βρετανική The Sun.

«Ήμουν μοντέλο ως παιδί και αυτό δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο για εμένα. Αρχικά μου έβγαλε φωτογραφίες με μπικίνι και μετά με το πλατό και μετά μου ζήτησε να βγάλω το τοπ του μαγιό κάτι που δεν μου προκάλεσε αμηχανία καθώς ήμουν μόλις 10 και δεν συνήθιζα να το φορώ ούτως ή άλλως».

Στη συνέχεια, η καλλιτέχνις εξομολογείται ότι ο Πολάνσκι της ζήτησε να βγάλει και το σλιπάκι του μπικίνι της. Μάλιστα καταγγέλλει ότι η μητέρα της δεν ήταν στον χώρο καθώς είχε φύγει και εικάζει ότι ίσως είχε πάρει χρήματα για να τους αφήσει μόνους. Δικαιολόγησε τη σιωπή της επί τόσα χρόνια λέγοντας ότι φοβόταν.

«Μακάρι να ήμουν αρκετά γενναία να μιλήσω, να το πω σ έναν φίλο, στην οικογένειά τους, ακόμη και σε μια δασκάλα μου» αναφέρει στην εκστρατεία στο διαδίκτυο για τη συλλογή υπογραφών με αίτημα τη διαγραφή του διάσημου σκηνοθέτη από την Ακαδημία Κινηματογράφου.

«Ίσως αν είχα μιλήσει, άλλες κοπέλες θα είχαν γλυτώσει από τον Πολάνσκι. Είναι πολύ βαρύ φορτίο να κουβαλάς» υπογράμμισε και έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα τεσσάρων γυναικών που φέρεται να δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από τον σκηνοθέτη.

Νωρίτερα, αυτόν τον μήνα, η Γερμανίδα ηθοποιός Ρενάτε Λάνγκερ κατήγγειλε τον Πολάνσκι ότι τη βίασε όταν ήταν έφηβη, το 1972.

Τον περασμένο Αύγουστο μία 60χρονη που εμφανίστηκε στα μέσα ενημέρωσης μόνο με το μικρό της όνομα, Ρόμπιν, κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε από τον σκηνοθέτη το 1973 όταν ήταν σε ηλικία 16 χρόνων.

Επίσης, το 2012 η Βρετανίδα ηθοποιός Σάρλοτ Λιούις είχε δηλώσει ότι βιάστηκε από αυτόν όταν ήταν 16 χρονών.

Ο Πολάνσκι έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί στις ΗΠΑ για τον βιασμό της 13χρονης Σαμάνθας Γκάιμερ το 1977 και αφού έμεινε στη φυλακή για 42 μέρες διέφυγε στην Ευρώπη και από τότε ζει εξόριστος στη Γαλλία και στην Ελβετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα