Νέα αναβολή στη λήψη απόφασης από το ΚΑΣ – Δυσάρεστη έκπληξη για το Μαξίμου

09:04 28/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Τα πάντα μένουν ανοιχτά στην υπόθεση του Ελληνικού για την Τρίτη όπου θα υπάρξει νέα συνεδρίαση καθώς η χθεσινή αναβλήθηκε για τρίτη φορά, αφήνοντας «στον αέρα» την καυτή απόφαση για τα περί αρχαιολογικού χώρου και εντείνοντας την αβεβαιότητα σχετικά με την επένδυση.

Η αναβολή ήταν έκπληξη και πολύ δυσάρεστη μάλιστα για την κυβέρνηση καθώς την απόφαση για αναβολή εισηγήθηκε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, που προΐσταται του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, η οποία το

προηγούμενο βράδυ είχε συνάντηση με τον Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη ο οποίος θεώρησε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι επίκειται απόφαση του ΚΑΣ που θα επιτρέπει το ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης στο Ελληνικό.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Πρώτο Θέμα», το Μαξίμου ετοίμαζε και έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τους σχετικούς πανηγυρισμούς!

Η κυβέρνηση τώρα μετρά «χαστούκια» καθώς μετά την αναβολή, στο πλευρό των αρχαιολόγων που αντιδρούν στον αποχαρακτηρισμό της έκτασης τάσσεται ο Νίκος Φίλης ο οποίος δήλωσε ότι ο ίδιος εκφράζει τη θέση του κυβερνώντος κόμματος.

Αυτό υποδεικνύει ότι το Μαξίμου δεν μπορεί να περάσει τη νέα κυβερνητική γραμμή, αυτή της προσέλκυσης και διευκόλυνσης επενδύσεων.

Μόλις ανακοινώθηκε η νέα αναβολή, το Μαξίμου διέρρευσε σε αυστηρό τόνο: «Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα