ΝΔ προς ΕΣΡ: Να μην προχωρήσει η διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών

13:49 21/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην απαντητική επιστολή της Νέας Δημοκρατίας προς το ΕΣΡ, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει πως η διαδικασία της αδειοδότησης δεν πρέπει να προχωρήσει με τον νόμο Παππά (4339/2015), καθώς εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδόσεις αποφάσεων σε αιτήσεις ακυρώσεως, που πλήττουν τη συνταγματικότητα και άλλων διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου.

Ως συνέπεια, υπογραμμίζεται στην απαντητική επιστολή της ΝΔ, υπάρχει

η περίπτωση να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα μιας τυχόν νέας διαδικασίας για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών, πλήττοντας το κύρος της Αρχής. Η ΝΔ στην απαντητική της επιστολή προς το ΕΣΡ, επισυνάπτει πρόταση νόμου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Εξάλλου η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών «απειλείται» και από μια άλλη κατεύθυνση, καθώς τα μέλη του Συμβουλίου διαμαρτύρονται για μειώσεις στις απολαβές τους. Μάλιστα χθες, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Διάσκεψη της Ολομέλειας του ΕΣΡ ως μια πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα