Μύνηση κατά Καμμένου και Κουρουμπλή από απόστρατο αξιωματικό

19:48 10/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Μηνυτήρια αναφορά κατά των υπουργών Άμυνας Πάνου Καμμένου και Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή κατέθεσε ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού ε.ά. Παναγιώτης Σταμάτης.

Όπως υποστηρίζει ο απόστρατος αξιωματικός οι δύο υπουργοί έχουν επιδείξει αδράνεια στην έκδοση Προεδρικού

Διατάγματος που να δίνει το δικαίωμα στους απόστρατους του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, κ.λπ. να εργαστούν στο εμπορικό ναυτικό μετά την συνταξιοδότησή τους.

Έτσι στερείται από τους απόστρατους το συνταγματικό τους δικαίωμα για εργασία και δεν «έχουν τη δυνατότητα συμπληρωματικής βιοποριστικής εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον απόστρατο πλωτάρχη με τις κινήσεις τους παραβιάζεται η αρχή του κράτους δικαίου, η αρχή του κοινωνικού κράτους και της προστασίας της ανθρώπινης αξίας. Ενώ, παράλληλα, ο κ.Σταμάτης ζητεί να διαβιβαστεί αμελλητί η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ώστε μετά από την αναγκαία ψηφοφορία οι δυο υπουργοί να παραπεμφθούν στο αρμόδιο Ειδικό Δικαστήριο.

The post Μύνηση κατά Καμμένου και Κουρουμπλή από απόστρατο αξιωματικό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα