Μοσκοβισί: Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερες μεταρρυθμίσεις – Η κυβέρνηση με φιλική πίεση έχει κάνει αρκετές

16:15 20/3/2017 - Πηγή: Aixmi

«Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της β αξιολόγησης, ο εχθρός μας είναι η αβεβαιότητα, όσο αργούν τα πράγματα αυξάνεται και η αβεβαιότητα, και οι επενδυτές δεν θα προχωρούν. Γι αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε σήμερα να κινηθούμε γρήγορα να ολοκληρώσουμε και την τεχνική εργασία ώστε να κλείσει και το τρίτο πρόγραμμα και να δείξουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων» τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ερωτώμενος

αν το ΔΝΤ αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα και αναλάβει ένα ευρωπαϊκό ΔΝΤ στο μέλλον, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως «ίσως μπορεί να γίνει αυτό στο μέλλον. Αποτελεί μέρος στοχασμών. Ίσως να μπορούμε να αλλάξουμε τις παραμέτρους της εποπτείας των προγραμμάτων. Ο ρόλος της Κομισιόν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα και στη δημοκρατία. Δεν χρειαζόμαστε αποφάσεις που λειτουργούν έξω από το φάσμα αλλά φορείς ενώπιον των κοινοβουλίων. Η Κομισιόν είναι θεμσός υπόλογος στο Ευρωκοινοβούλιο«.

Στη συνέχεια εξήρε το έργο της ελληνικής κυβέρνησης τονίζοντας ωστόσο πως «δεν θέλω να μιλήσω για πολιτική. Από το Eurogroup του 2015 έως σήμερα έχει καλυφθεί το έδαφος. Aυτή η κυβέρνηση – δεν θα πω ποιος πρέπει να κυβερνά την Ελλάδα- έχει κάνει μεταρρυθμίσεις και τις έχει εφαρμόσει σε τομείς όπως στην αγορά εργασίας, στις ιδιωτικοποιήσεις. Οι μεταρρυθμίσεις οδηγούν στην ολοκλήρωση των αξιολογήσεων, καταβολή δόσεων. Λάβαμε και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, θα λάβουμε και τα μεσοπρόθεσμα και οι παράγοντες θα πεισθούν ότι η εμπιστοσύνη πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα… Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έπραξε πράγματα. Χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες… περισσότερες μεταρρυθμίσεις… η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει αρκετές με φιλική πίεση. Τώρα πρέπει να δούμε να προχωρήσουμε το ζήτημα και να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση«.

Keywords
Τυχαία Θέματα