Μια γυναίκα νεκρή στην επίθεση έξω από τη βρετανική Βουλή (BINTEO)

18:27 22/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένας άνδρας -πιθανότατα ασιατικής καταγωγής- σκόρπισε τον θάνατο και τον τρόμο στην καρδιά του Λονδίνου, έξω από το Κοινοβούλιο. Αρχικά έπεσε με τζιπ πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ, σκοτώνοντας μια γυναίκα και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους 12.

Στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό μέσα στον περίβολο της Βουλής και τον τραυμάτισε.

Άλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και εξουδετέρωσαν τον δράστη. Κάποιες πληροφορίες

τον φέρουν βαριά τραυματισμένο και άλλες αναφέρουν ότι είναι νεκρός. Η αστυνομία δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ακόμη αν ήταν ο μοναδικός δράστης ή υπήρχαν και άλλοι.

Ο χώρος αποκλείστηκε αμέσως από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Μέσα στο Κοινοβούλιο βρισκόταν η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, την οποία φυγάδευσαν οι άνδρες της ασφαλείας της, με μία ασημί Τζάγκουαρ. Επιβεβαιώθηκε ότι είναι σώα και ασφαλής.

A car on Westminster Bridge has just mowed down at least 5 people. pic.twitter.com/tdCR9I0NgJ

— Radosław Sikorski (@sikorskiradek) March 22, 2017

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την αστυνομία το περιστατικό χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική επίθεση και καλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη γύρω περιοχή.

Police tell members of public to avoid Parliament Square and other areas of London following terror incident pic.twitter.com/7SU4Mvj2fb

Sky News (@SkyNews) March 22, 2017

«Κι αυτό για να βοηθήσουμε τις δυνάμεις ασφαλείας να χειριστούν το έκτακτο περιστατικό. Η αστυνομία εκλήθη σε περιστατικό στη Γέφυρα Ουεστμίνστερ όπου φέρεται να ακούστηκαν πυροβολισμοί. Αστυνομικοί παραμένουν στο σημείο και το διαχειριζόμαστε ως τρομοκρατική επίθεση μέχρι νεωτέρας. Ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας«.

Ο βουλευτής Ντέιβιντ Λίντινγκτον ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε από την αστυνομία και πως ελικόπτερο σπεύδει να μεταφέρει τους τραυματίες.

Πληροφορίες έκαναν λόγο και για έκρηξη, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα