Μια χούφτα ανεγκέφαλοι θέλουν να αιματοκυλίσουν τη χώρα

02:45 29/9/2012 - Πηγή: Aixmi

Πριν από από λίγες μέρες, την περασμένη Τετάρτη, έγινε μια μεγάλη διαδήλωση κατά των νέων μέτρων λιτότητας, που είναι αναγκασμένη να λάβει η κυβέρνηση. Σε λίγες μέρες είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει και νέα μεγάλη συγκέντρωση τη μέρα που τα μέτρα αυτά θα ψηφίζονται στη Βουλή.

Την περασμένη Τετάρτη,  για μια ακόμα φορά ανάμεσα στους διαδηλωτές

υπήρξαν οργανωμένες ομάδες χουλιγκάνων, που προκάλεσαν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Κι όλοι μας γνωρίζουμε πως και την επόμενη φορά, σε μια- δύο εβδομάδες,  τη διαμαρτυρία κατά της οικονομικής πολιτικής κι αυτό το αίσθημα της δυσφορίας που η φτώχεια κι η ανεργία, προκαλούν στους Έλληνες θα την εκμεταλλευθούν ακραίες ομάδες ανεγκέφαλων χούλιγκανς για να επιχειρήσουν να αιματοκυλίσουν την Αθήνα, όπως από τον Μάϊο του 2010 κάνουν, αρχής γενομένης με τη δολοφονία των τριών άτυχων υπαλλήλων της Μαρφίν στην οδό Σταδίου, που υπήρξε αναμφίβολα ένα προμελετημένο σχέδιο.

Και, δυστυχώς, δεν ήταν η ανεύθυνη ενέργεια κάποιων ανεγκέφαλων. Ελάχιστοι  εκείνοι που έριξαν τη μολότωφ στην τράπεζα, πολλοί όμως όσοι  γιουχάϊσαν τους υπαλλήλους της Μαρφίν γιατί, όπως είχαν το δικαίωμα, δεν απεργούσαν κι εργάζονταν. Πολλοί, πάρα πολλοί εκείνοι, που εμπόδισαν τους πυροσβέστες να πάνε στο τραπεζικό κατάστημα για να απεγκλωβίσουν τους υπαλλήλους. Και χιλιάδες εκείνοι, και τότε και μετά που επεχείρησαν να καταλάβουν και να κάψουν τη Βουλή, υπακούοντας στο σύνθημα «κάψτε, κάψτε το μπο… τη Βουλή».

Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι όλα υπακούν σε ένα, γελοίο κατά τη γνώμη μου αλλά υπαρκτό, σχέδιο ορισμένων να βυθίσουν τη χώρα στο χάος και στην αναρχία για να κάνουν την «επανάστασή» τους, να πάρουν τη ρεβάνς και να καταλάβουν με τη βία την εξουσία. Άλλωστε δεν κρύβονται.

Η ελληνική κοινωνία ανέχθηκε επί μακρόν τη βία και την ανομία. Γιατί είναι ανομία να καταλαμβάνεις δημόσια κτίρια και δρόμους εις βάρος των εργαζομένων και των πολιτών, που έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα. Γιατί είναι ανομία, που ενθαρρύνει ακραίες συμπεριφορές, το να δηλώνεις δημοσίως ότι δεν αναγνωρίζεις το Σύνταγμα, ότι για σένα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», δηλαδή αυτό, που εσύ εκλαμβάνεις ως «δίκιο του εργάτη» και γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου την έννομη τάξη, ακριβώς επειδή η κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη και τα Μέσα Ενημέρωσης μέσα στην αδυναμία και τον λαϊκισμό τους, αποδέχονται τον ακτιβισμό σε οποιαδήποτε μορφή κι αποφεύγουν να εφαρμόσουν το νόμο.

Τα γεγονότα, που συγκλόνισαν την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο τους τελευταίους 30 μήνες, πιστεύω ότι ήταν η ακραία έκφραση μιάς ολόκληρης διεστραμμένης νοοτροπίας που καλλιεργήθηκε επί δεκαετίες στο όνομα μιάς ψευδεπίγραφης δημοκρατίας κι ελευθερίας. Και για το φαινόμενο αυτό δεν είναι υπεύθυνοι μόνον οι νεαροί χουλιγκάνοι, που δρούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου εδώ και δεκαετίες. Αλλά κι εκείνοι, που με τη συμπεριφορά τους έδωσαν την ιδεολογικοπολιτική κάλυψη σε τέτοιου είδους ακραίες εκφράσεις. Όλοι εκείνοι  που έσπευδαν να συμπαραταχθούν, στο όνομα δήθεν τω

Keywords
Τυχαία Θέματα