Μεϊμαράκης για υποψηφιότητα: Δεν θα μου επιβάλλει κανείς τίποτα

15:45 28/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, για το αν θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται απ;o πολλές πλευρές να είναι υποψήφιος. «Δεν θα μου επιβάλλει κανείς τίποτα» είπε μάλιστα με νόημα

«Η απόφαση είναι δική μου. Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με όλους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά τίποτα και ό,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης. Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή» είπε

στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης.

«Μόλις μια βδομάδα πέρασε από την ημέρα που έκανε ανασχηματισμό ο κ. Τσίπρας, μέσω εκλογών, και άρχισε η φοροκαταιγίδα, και η μείωση συντάξεων. Αυτά είναι που ενδιαφέρουν τους πολίτες. Για το πως θα πάει η χώρα. Και τα ψέματα τα οποία μας είπε μέχρι και την περασμένη Κυριακή» παρατήρησε.

Η υποψηφιότητά του φαίνεται πως «κλείδωσε» μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κώστα Καραμανλή, ενώ πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση ασκούσαν πολλοί βουλευτές και στελέχη της ΝΔ όπως η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μέχρι στιγμής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχουν πάρει ήδη θέση στην κούρσα διαδοχής, παρά το ασυμβίβαστο του τελευταίου (επειδή είναι περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απαγορεύεται η εκλογή του στο Κοινοβούλιο μέχρι το Μάιο του 2019 ).

Από την πλευρά τους, οι κ. Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης θα συναποφασίσουν ποιος από τους δύο θα θέσει υποψηφιότητα, με τον κ. Βορίδη να φέρεται να έχει προτεραιότητα, ενώ επιστολή προς τα μέλη της Πολιτική Επιτροπή, με την οποία τούς ζητεί στήριξη για να καταθέσει υποψηφιότητα, έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη τάχθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. «Θα ψηφίσω Μεϊμαράκη, αυτός μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω. Μεταξύ των αρίστων θέλω τον άριστο, Πρέπει να βάλουμε στο κάδρο την κοινωνική κεντροδεξιά… Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί να το κάνει αυτό» επισήμανε.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βλάχος μάλιστα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους άλλους υποψηφίους να μην επιμείνουν και να πάει το κόμμα με μια υποψηφιότητα αυτή του κύριο Μεϊμαρακη. Δεν είναι τυχαίο, πρόσθεσε ότι όλοι τον αποδεχόμαστε εκτός από αυτούς που θέλουν να είναι υποψήφιοι. Σύμφωνα με τον κύριο Βλάχο «στις εκλογές ηττήθηκε η ΝΔ του Ιανουαρίου και όχι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τάχθηκε σήμερα Δευτέρα εξάλλου ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή Ευάγγελος Aντώναρος.

«Μερικοί προσπάθησαν να ξεστρατίσουν τη ΝΔ από τις ιδεολογικές της αρχές, και αν ορισμένοι υποψήφιοι από αυτούς επικρατήσουν, που το απεύχομαι, θα την ξεστρατίσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Nα υπενθυμιστεί ότι η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει την ερχόμενη Παρασκευή και προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους είναι να έχουν τις υπογραφές 50 μελών της ΠΕ ή του 1/10 των μελών του τελευταίου συνεδρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα