Μεγάλη νίκη του Πλατανιά επί του Παναθηναϊκού 1-0

21:40 5/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Πλατανιά με 3-5-2. Ο Σωτηρίου ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ο Στάθης, αριστερό ο Βάντερσον και ο Μπανανά με τον Κάργα και τον Πριντέτα στο κέντρο της άμυνας. Μουνάφο, Ντεβέσα και Στανισάβλιεβιτς στον άξονα και στην κορυφή της επίθεσης ο Μανούσος με τον Γιακουμάκη.
Η αναγκαστική αλλαγή του Στανισάβλιεβιτς με τον Μενδρινό, έφερε αλλαγή και στην διάταξη που τροποποιήθηκε σε 4-2-3-1. Ο Μανούσος πήγε δεξί «φτερό» και ο Μενδρινός πίσω από τον Γιακουμάκη.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης που είχε να διαχειριστεί μισή ντουζίνα απουσίες

λόγω Κόπα Άφρικα, τιμωριών και… κοπάνας(Κουλιμπαλί, Εμποκού, Γουακάσο, Ζέκα, Μολέδο, Ιμπάρμπο) προτίμησε τον Βλαχοδήμο στο τέρμα, αριστερό μπακ τον Χουλτ, δεξί τον Μέστο και τον Κουτρουμπή με τον Τελάντερ δίδυμο στα στόπερ. Ρέις και Κουρμπέλης-στο ντεμπούτο του-τα αμυντικά χαφ. Αριστερό εξτρέμ ο Βιγιαφάνιες, δεξί ο Μπουμάλ, ο Λουντ σε ελεύθερο ρόλο και μπροστά ο Μπεργκ.

Μόνο ο Πλατανιάς στο γήπεδο!

Το 2017 ήρθε αλλά ο Παναθηναϊκός έμεινε στα τραγικά πρώτα ημίχρονα του 2016. Απέναντι σε έναν άριστα στημένο πάνω στο χορτάρι Πλατανιά, το «τριφύλλι» παρουσίασε μία αποκρουστική εικόνα. Μία ομάδα χωρίς ενέργεια, χωρίς όρεξη, χωρίς ηρεμία στο κράτημα της μπάλας, χωρίς το κάτι διαφορετικό στην δημιουργία. Ζήτημα είναι αν κυκλοφόρησε η μπάλα σωστά μετά τις τρεις πρώτες πάσες του build up.

Ρέις και Κουρμπέλης στον άξονα τα πήγαν καλά ανασταλτικά αλλά δημιουργικά κάτω από την βάση. Εξάλλου, δεν είναι ποδοσφαιριστές που φημίζονται για τις δημιουργικές τους αρετές και πρωτοβουλίες. Στα άκρα ο Μπουμάλ ήταν εξαφανισμένος, όπως και ο Βιγιαφάνιες, τα μπακ είχαν εντολή να μην ανεβαίνουν συχνά και όπως ήταν λογικό ο Μπεργκ έμεινε εκτός παιχνιδιού. Είναι ενδεκτικό της άθλιας εμφάνισης των «πρασίνων» πως η μοναδική υποψία ευκαιρίες έγινε στο 43′ με τον Σουηδό, έπειτα από «νεκρή» μπάλα.

Αν υπήρχε μία κανονική ομάδα στο γήπεδο, αυτή ήταν ο Πλατανιάς. Οι Κρητικοί είχαν ουσιαστική κατοχή της μπάλας, ταλαιπώρησαν την άμυνα των «πρασίνων» κυρίως με τον Γιακουμάκη και ήταν σαφώς πιο απειλητικοί. Ο νεαρός στράικερ που ανήκει, πλέον, στην ΑΕΚ είχε ένα πολύ καλό σουτ(20′) που απόκρουσε ο Βλαχοδήμος εντυπωσιακά ενώ οι γηπεδούχοι είχαν δύο ακόμη καλές στιγμές με κεφαλιές με Πριντέτα και Μανούσο.

Το παιχνίδι ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Πλατανιά που με εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά και κάλυψη χώρων δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να πλησιάσει με αξιώσεις την εστία του.

Ο Μπουμάλ το έχασε, ο Μπανανά το έβαλε!

Ο Παναθηναϊκός με την είσοδο του Λέτο και τον Βιγιαφάνιες να κλείνει προς τον άξονα για να δώσει παιχνίδι και δημιουργία βελτίωσε την εικόνα του, έγινε πιο ουσιαστικός στις ευκαιρίες που είχε για επιθετικό τρανζίσιον χάρη στις μεταβιβάσεις του Κουρμπέλη στο ανοιχτό γήπεδο αλλά ο Μπουμάλ στο 55′ πέταξε στα σκουπίδια ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, με τον Σωτηρίου να αποκρούει! Ο Σουηδός επιθετικός δεν τελείωσε σωστά την φάση στο 65′ και κάπου εκεί οι «πράσινοι»… έσβησαν! Ο Πλατανιάς ισορρόπησε και στο 74′ τιμώρησε ένα παιδικό λάθος στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Τελάντερ δεν έδιωξε σωστά, ο Κουρμπέλης έχασε τον Μπανανά και ο στόπερ του Πλατανιά τιμώρησε το «τριφύλλι», ανοίγοντας το σκορ στο 74′!

Ο Ουζουνίδης έριξε στην μάχη και τον Ρινάλντι, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε αντίδραση για ακόμη μία φορά φέτος, δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά για την ισοφάριση και έχασε δίκαια το παιχνίδι από τον καλύτερο, πιο αποφασισμένο Πλατανιά!

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα