Με θηλιές έξω από το υπ. Υγείας εργαζόμενοι του «Δρομοκαΐτειου» (ΒΙΝΤΕΟ)

09:42 20/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Eργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δρομοκαϊτείου, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με συμβολικό χαρακτήρα έξω από το υπουργείο Υγείας.

Διαμαρτύρονται επειδή είναι πέντε μήνες απλήρωτοι, ενώ σε πανό τους αναγράφεται σύνθημα – αιχμή κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη: «Χώνουμε το ΕΣΥ 3 μέτρα κάτω από τη γη».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» τόνισε ότι το ταμείο στο

νοσοκομείο είναι μείον και πως χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση 4,5 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι τώρα έχει λάβει 150.000 ευρώ ενώ οφείλει στους προμηθευτές πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια της «κατάρρευσης» και οι εργαζόμενοι στα όρια της «εξαθλίωσης» και «ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι η έλλειψη όχι μόνο υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικών ειδών καθαρισμού».

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, διεκδικούν την επανασύσταση των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης -σίτισης- καθαριότητας και μονιμοποίησή τους, άμεση και επαρκή χρηματοδότηση, προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας και μονιμοποίηση επικουρικών εργαζομένων και 5 μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα