Μαυραγάνης: Παραβιάζουμε τη φύση και τώρα το πληρώνουμε

10:51 17/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το Καλημέρα Ελλάδα αναφέρθηκε στην τραγωδία στη Μάνδρα και τόνισε ότι η τραγωδία είναι αποτέλεσμα από τα μπαζωμένα ρέματα.

Σχολιάζοντας τη μελέτη που εκπονήθηκε για την περιοχή αλλά δεν εφαρμόστηκε τόνισε: «Κι εμείς οι άνθρωποι κάθε φορά που έρχεται μία τόσο δύσκολη συγκυρία να χάνουμε ανθρώπινες ζωές θυμόμαστε ότι πρέπει να ζούμε αγκαλιά με τη φύση και όχι ενάντιά της. Κάποιοι από εμάς παραβιάζουμε τη φύση και τώρα

το πληρώνουμε«.

Όσο για τις ευθύνες της Πολιτείας είπε πως «γι αυτό έχουμε τη διαδικασία του Δασολογίου, έχουμε τη διαδικασία των αυθαιρέτων γιατί υπάρχει ντε φάκτο πολεοδόμηση εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλαγές στην οριοθέτηση των ρεμάτων στις ροές τους και δυστυχώς αυτό εκδικείται σήμερα η φύση κι αυτό πληρώνουμε«.

Επεσήμανε ότι κατά την επίσκεψή του είδε πάνω στο βουνό «πολλά ρέματα τα οποία είναι διαστρεβλωμένα είτε από παρεμβάσεις, ερίτε από μπαζώματα είτε από οικίες. Κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι, κάποιοι υπάλληλοι αλλού, κάποιοι ιδιώτες που πίεζαν αυτούς, όπως και η Πολιτεία έχουν τις ευθύνες τους«.

The post Μαυραγάνης: Παραβιάζουμε τη φύση και τώρα το πληρώνουμε appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα