Μανιταρόπιτα με σουσάμι

19:58 18/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Mια εύκολη όσο και πεντανόστιμη συνταγή.

Υλικά
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 1/2 κιλά μανιτάρια crimini, κομμένα σε φέτες
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 λεμόνι, χυμό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για κάθε χρήση
1 1/4 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
1/3 φλιτζάνι κρασί Marsala
2 κουταλιές της σούπας μισό-μισό αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτα
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Εκτέλεση
Προθερμάνουμε

το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το θυμάρι και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.

Σε μία άλλη κατσαρόλα, λιώνουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε διαρκώς για περίπου 1 λεπτό.

Σταδιακά προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί Marsala, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα για περίπου 3 λεπτά.

Μεταφέρουμε το μείγμα των μανιταριών στη σάλτσα του ζωμού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Στο βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, το οποίο στο μεταξύ έχουμε ξεπαγώσει.

Τοποθετούμε το μείγμα των μανιταριών και στρώνουμε καλά. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και πτυχώνουμε στις άκρες για να ενωθούν το πάνω με το κάτω φύλλο. Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει.

Τρυπάμε σε μερικά σημεία με το πιρούνι. Αλείφουμε την πίτα με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφο – καφέ χρώμα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και αφήνουμε να «σταθεί» για λίγο πριν τη σερβίρουμε.

Πηγή: tasty-day.gr

The post Μανιταρόπιτα με σουσάμι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα