Μάλτα: Σκοτώθηκε γνωστή δημοσιογράφος -Ανατινάχθηκε το αυτοκίνητό της

22:21 16/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Mια υπόθεση δολοφονίας γνωστής δημοσιογράφου και μπλόγκερ που είχε στο στόχααστρό της τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και πολλούς πολιτικούς αποκαλώντας την πολιτική κατάσταση στη χώρα της «απεγνωσμένη», συγκλονίζει τη Μάλτα.

Η 53χρονη Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία μπήκε στο αυτοκίνητό της και αφού απομακρύνθηκε ίγο ακούστηκε η δυνατή έκρηξη. Μάλιστα, ένας από τους γιους της άκουσε τον θόρυβο από την έκρηξη

και βρήκε έξω να δει τι συνέβη.

Ο θάνατος της Γκαλίζια έρχεται μόλις τέσσερις μήνες μετά τη νίκη του Εργατικού Κόμματος του Μουσκάτ, στις πρόωρες εκλογές που κήρυξε ο ίδιος, καθώς η δημοσιογράφος υποστήριζε ότι ο ίδιος, αλλά και η σύζυγός του εμπλέκονταν στο σκάνδαλο των Panama Papers, μια κατηγορία που το ζεύγος είχε αρνηθεί.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, ήταν αυτός που ανακοίνωσε τον θάνατό της καταδικάζοντας τηνενέργεια αυτή.

«Καταδικάζω αυτή την βάρβαρη επίθεση στο άτομο, αλλά και στην ελευθερία της έκφρασης στη χώρα μας», δήλωσε ο Μουσκάτ.

«Όλοι γνωρίζουν ότι η κ. Γκαλιζία ήταν σκληρή επικριτής μου, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, όπως ήταν και με άλλους», τονίζοντας παράλληλα ότι μια τέτοια δολοφονική επίθεση δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση.

Μάλιστα, επισήμανε ότι δεν θα ησυχάσει εάν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Μάλτας,η 53χρονη δημοσιογράφος είχε ενημερώσει την αστυνομία ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα