Λουκέτο από εφοριακούς -«τουρίστες» σε ιστορική καφετέρια στον Βόλο

16:27 24/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Λουκέτο σε ιστορική καφετέρια στην παραλία της πόλης, έβαλαν εφοριακοί – «τουρίστες» που βρίσκονται από την Παρασκευή το μεσημέρι στο Βόλο, διενεργώντας ελέγχους σε καταστήματα εστίασης τoυ Βόλου, για την έκδοση αποδείξεων και την ύπαρξη μηχανημάτων POS. Με βερμούδες, t-shirt, σαγιονάρες και σακίδια, οι εφοριακοί – «τουρίστες», εμφανίζονται ως πελάτες των καταστημάτων και αιφνιδιάζουν…

Σύμφωνα με τον taxydromos.gr, το Σάββατο το βράδυ, η παρέα των τριών… «τουριστών», βρέθηκε σε ιστορική καφετέρια στην παραλία του Βόλου. Επιασε τραπεζάκι και παρήγγειλε

στο σερβιτόρο, που πήγε να τους πάρει παραγγελία…

Λίγη ώρα αργότερα κι αφού είχαν… «κόψει κίνηση», χωρίς να προκαλέσουν υποψίες, αποκάλυψαν την πραγματική τους ταυτότητα και προχώρησαν σε έλεγχο στα τραπεζάκια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν σχεδόν 30 τραπεζάκια χωρίς απόδειξη και ο πέλεκυς έπεσε βαρύς.

Πρόστιμο τουλάχιστον 10.000 ευρώ και 48ωρο λουκέτο στο κατάστημα. Σημειώνεται ότι από πέρυσι τον Αύγουστο με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η μη έκδοση παραστατικών στοιχείων (αποδείξεων), σύμφωνα με το ν. 2523/1997 (μη έκδοση πλέον των δέκα παραστατικών στοιχείων ή, ανεξαρτήτως του πλήθους, τα μη εκδοθέντα ή το μη εκδοθέν παραστατικό στοιχείο υπερβαίνει σε αξία τα πεντακόσια ευρώ), επισείει άμεση αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων, καταστημάτων και επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες.

Χθες, αν και Κυριακή, νωρίς το απόγευμα, έγινε η σφράγιση του καταστήματος, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως και την Τρίτη στις 4 το απόγευμα.

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος ενημέρωναν το απόγευμα τους πελάτες τους, ότι το κατάστημα θα έκλεινε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εφοριακοί – «τουρίστες» επέβαλλαν πρόστιμα και σε άλλα μαγαζιά του Βόλου για τη μη έκδοση αποδείξεων, όπως τσιπουράδικα, καφετέριες, μπαρ, η χθεσινή όμως περίπτωση ήταν η πιο σοβαρή.

Keywords
Τυχαία Θέματα