Λέσβος: Δίωξη κατά γυμνασιάρχη – Κάλυψε επιχειρηματία που ασέλγησε σε μαθήτρια

11:02 27/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση διώκεται γυμνασιάρχης σχολείου της Μυτιλήνης που παραπέμφθηκε να δικασθεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης.

Ο καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατηγορείται ότι με τη στάση του κάλυψε τη δράση μέσα στο σχολείο επιχειρηματία που πρόσφατα καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δυο ετών για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15» και συγκεκριμένα 12χρονης μαθήτριας του εν λόγω σχολείου το 2012, δηλαδή πριν από πέντε χρόνια.

Στη δίκη του επιχειρηματία, που απομακρύνθηκε από το σχολείο, κατέθεσε ως μόνος μάρτυρας υπεράσπισης, εκτός της συζύγου του επιχειρηματία. Ωστόσο, εναντίον του κατέθεσαν οι γονείς της μαθήτριας αλλά και οι γονείς άλλων μαθητριών που κατήγγειλαν, μεταξύ των άλλων, αμέλεια του διευθυντή στα καταγγελλόμενα που αφορούσαν όχι μόνο στη συγκεκριμένη μαθήτρια αλλά και ανάλογα περιστατικά με τα δικά τους παιδιά!

Η πολιτική αγωγή αποκάλυψε λίγους μήνες πριν από τα γεγονότα, στα μέσα του 2011 ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει υπέρ του γυμνασιάρχη, σε διενεργηθείσα ΕΔΕ σε βάρος του, με αντικείμενο κείμενα ακραίων πολιτικών θέσεων εκτός δημοκρατικού τόξου, που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο! Η δίωξη που ασκήθηκε ήταν αποτέλεσμα επείγουσας προανάκρισης που διατάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σε βάρος του γυμνασιάρχη έχει ήδη ξεκινήσει και επείγουσα ΕΔΕ που διατάχθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου, με ψήφισμά της, ζήτησε την απομάκρυνση του γυμνασιάρχη από τον χώρο της εκπαίδευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα