Κουρουμπλής: Το ΔΝΤ έστω για μία φορά είναι δίπλα στην Ελλάδα

11:44 11/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Mε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον σταθμό της Θεσσαλονίκης «North 98», ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής εκτίμησε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στέκεται

στο πλευρό της Ελλάδας και τώρα είναι η στιγμή να πάνε στη διεκδίκηση της ρύθμισης του χρέους.

Επίσης, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα, υπό οικονομική κατοχή ενώ στοιχεύει στη ρύθμιση του χρέους και τη σύνδεση της αποπληρωμής του με την ανάπτυξη.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κουρουμπλής: «Οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές, η χώρα έφτασε εδώ σήμερα εξ αιτίας κάποιων επιλογών. Ευθύνες πολικές υπάρχουν σε εκείνους που την οδήγησαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια κατεστραμμένη και χρεοκοπημένη χώρα, μια χώρα υπό οικονομική κατοχή. Σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τα σημεία επαφής που οι επιπτώσεις των όποιων απαιτήσεων να είναι οι λιγότερες δυνατές και κυρίως πιο είναι το μέγα ζήτημα; Η ρύθμιση του χρέους και η σύνδεση της αποπληρωμής του με την ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή το ζήτημα του χρέους εκείνος που το πιέζει είναι το ΔΝΤ, κατά συγκυρία αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι οι καταστάσεις όπως έχουν έρθει βάζουν το ΔΝΤ έστω για μία φορά δίπλα στην Ελλάδα. Αρα πάμε στη διεκδίκηση της ρύθμισης του χρέους».

Ερωτώμενος αν το ΔΝΤ «είναι πιο καλό μαζί μας», ο υπουργός απάντησε: «Έχουμε την ίδια άποψη για το χρέος , αυτή τη στιγμή στηρίζει τη ρύθμιση του χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα