Κουρουμπλής: Δεν μπορούμε να αφήνουμε τα νησιά μας έρμαια στην τύχη τους

08:57 9/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε στις απεργίες της ΠΝΟ τονίζοντας πως «η αιτία της απεργίας είναι υπόθεση φαντασίας κάποιων. Αν κάποιοι θεωρούν ότι με αυτόν

τον τρόπο χτυπούν την κυβέρνηση, ουσιαστικά έρχονται σε σύγκρουση με την ίδια την κοινωνία».

«Αφήνουν τα νησιά σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Το γραφείο μου έχει κατακλυστεί από διαμαρτυρίες των περιφερειαρχών , των δημάρχων, των Επιμελητηρίων, φορέων, πολιτών. Οφείλει λοιπόν κανείς να αντιληφθεί ότι υπάρχουν μικρά νησιά που δεν έχουν καμία επικοινωνία και δεν διαθέτουν ούτε καν αεροδρόμιο», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε πως ουδέποτε υπήρξε θέμα εξομείωσης του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών, με εκείνο των άλλων εργαζομένων και να φτάσει δηλαδή στο 45%, ενώ τόνισε πως από την αρχή δεν υπήρχε τέτοια διάθεση από την κυβέρνηση και ότι η συζήτηση περιορίστηκε σε ενδεχόμενη αύξηση της τάξεως μόλις του 3%, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση διαβεβαίωσε πως ακόμα και αυτό το ποσοστό αποσύρθηκε από το τραπέζι στις διαπραγματεύσεις που γίνονταν με τους θεσμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουρουμπλής,kouroublis