Κόντρα Βέττα-Οικονόμου για τον Βαρουφάκη – Πέταξε τα μικρόφωνα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

10:29 31/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Πονοκέφαλο αποτελεί για τα κυβερνητικά στελέχη ο πρώην ΥΠΟΙΚ με τις αποκαλύψεις του νέου του βιβλίου. Στην προσπάθεια αποδόμησής του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας κάνει λόγο για «εβδομαδιαίο επεισόδιο του κ. Βαρουφάκη», «μη έντιμη στάση», «π#$προλογίες» και «ανοησίες».

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΣΚΑΪ είχε άγρια αντιπαράθεση με τον βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, με συνέπεια να αποχωρήσει από το πάνελ πετώντας

τα μικρόφωνά του.

«Η χώρα δεν έχει βλαφτεί από προθέσεις, αλλά από εφαρμοσμένες πολιτικές… Η κυβέρνηση δεν είχε δηλώσει επισήμως ότι »εγώ προτείνω αυτό», μπορεί να είναι καλός επιστήμονας, εγώ είμαι ελάχιστος μπροστά του, αλλά είναι τουλάχιστον μη έντιμη η στάση του» δήλωσε ο κ. Βέττας για τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών.

«Ο Βέττας σήμερα να τα λέει όλα καλά και σωστά, και όταν φεύγω από την εξουσία να βγάζω βιβλίο, ή επιστολή δεκασέλιδη και να κατηγορώ τον Τσίπρα… Είναι έντιμο αυτό; Και μετά η κυβέρνηση να απαντά στις όποιες ανοησίες του κ. Βέττα; για όνομα του Θεού και της Παναγίας» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραδέχθηκε πάντως ότι «εξετάζαμε την κατάσταση, όχι μόνο το Grexit, 1.002 πράγματα όπως όλος ο κόσμος εξέταζε τις ενδεχόμενες καταστάσεις… Ήταν εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τη χώρα». «Εκτός από αυτές τις π#$προλογίες και ανοησίες όσα βιβλία και αν κάνει ο κ. Βαρουφάκης θα ξεχαστούν, η πραγματικότητα τον ξέχασε» πρόσθεσε δε.

«Η απόπειρα δικάζεται» δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου. «Έχετε εικόνα νομικών;» ρώτησε τον κ. Βέττα, ο οποίος απάντησε: «Δεν είμαι νομικός. Δεν θέλω να έχω».

Οικονόμου: Δεν μπορείτε να βγαίνετε τότε. Τι θα κάνουμε, κουβέντα καφενείου; Ήρθατε να πιείτε τον καφέ σας; Αντί να τον πιείτε στο χωριό σας τον καφέ, θα τον πιείτε εδώ; Αν ήξερε ο κύριος λίγα νομικά, θα ήξερε ότι η απόπειρα δικάζεται.

Βέττας: Ποια απόπειρα;

Οικονόμου: Πιείτε τον καφέ σας στο καφενείο!

Βέττας: Θα πάρει πίσω τις ειρωνείες του! Δεν μπορώ να συνεχίσω! Θα πάρει πίσω τις ειρωνικές τοποθετήσεις απέναντί μου για να συμμετέχω στην κουβέντα.

Οικονόμου: Αυτό είναι το ύφος και το ήθος, όταν στριμωχνόμαστε φεύγουμε και συνέχισε: «Πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού ο Τσίπρας μηχανευόταν σενάρια και προϋποθέσεις χωρίς λαϊκή εντολή τις οποίες πρέπει να ερευνήσει η Πολιτεία. Πρόκειται για ζήτημα τεραστίων διαστάσεων».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης δήλωσε από την πλευρά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι το καλό παιδί των αγορών, της ΕΕ, του ΣΕΒ». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικό (…) που έκανε τη βρώμικη δουλειά όλη αυτή την περίοδο. Δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση που απαιτούσε το μεγάλο κεφάλαιο και δεν την υλοποίησε» τόνισε ο κ. Κατσώτης.

Bίντεο-φωτό από το zappit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα