Κόλαση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης – Τουλάχιστον 10 νεκροί (BINTEO)

15:32 3/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Τον τρόμο έζησαν χιλιάδες επιβάτες στον σταθμό μετρό της Αγίας Πετρούπολης Sennaya Ploshchad έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε κατά την οποία διαλύθηκε βαγόνι συρμού. Ήδη γίνεται λόγος για τουλάχιστον 10 νεκρούς και για αρκετούς τραυματίες που μέχρι στιγμής ανέρχονται σε τουλάχιστον 50.

BREAKING: At least 10 killed, 50 injured in #SaintPetersburg metro

#BLAST (SPECIAL COVERAGE) https://t.co/re4tbylzb9

— RT (@RT_com) April 3, 2017

Οι αρχές εκκένωσαν τον σταθμό ενώ στο σημείο έσπευσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και σωστικά συνεργεία.

Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και μάλιστα ο εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος φέρεται να περιείχε μεταλλικά στοιχεία και να ήταν τοποθετημένος μέσα σε συρμό του μετρό. Ήδη έχουν κλείσει για το κοινό όλοι οι σταθμοί μετρό για λόγους ασφαλείας.
Όπως επιβεβαίωσε η Εθνική αντιτρομοκρατική Επιτροπή, η έκρηξη σημειώθηκε στον συρμό ενώ κινούνται ανάμεσα στους σταθμούς Tekhnologichesky Institut και Sennaya Ploshchad.

Local media is reporting that an explosion has taken place at a St Petersburg metro station pic.twitter.com/H1327Dpy5J

Sky News (@SkyNews) April 3, 2017

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εφιαλτικές στιγμές όπου επιβάτες γεμάτοι αίμα κείτονται στην αποβάθρα.

@RTVi @romabordunov Как минимум три станции метро закрыты, людей толпы, никто ничего не знает.. pic.twitter.com/RFuNzrvVOY

— Некто Никто (@Vozrozhdenie88) April 3, 2017

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που επηρεάστηκαν δύο σταθμοί μετρό. Έγινε μέσα σε βαγόνι και στόχος ήταν να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νεκροί. Έξω από τον σταθμό βρίσκονται οκτώ ασθενοφόρα και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Στο μεταξύ, στην Αγία Πετρούπολη βρισκόταν ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντίμιρ Πούτιν ο οποίος όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχ εαναχωρήσει λίγες ώρες πριν για την πόλη Στρελνα, όπου που θα συμμετέχει σε συνεδρίαση.
Αμέσως ενημερώθηκε για το συμβάν κι απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Οι αιτίες αυτού του περιστατικού δεν έχουν καθορισθεί ακόμη, οπότε είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για πιθανές αιτίες. Η έρευνα θα δείξει. Οπωσδήποτε, θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα, κοινό, έγκλημα, αλλά κυρίως τρομοκρατία«, επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

Και στη Μόσχα τόσο στους σταθμούς του μετρό όσο και στην πόλη έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας.

BREAKING: #SaintPetersburg metro #BLAST (SPECIAL COVERAGE) https://t.co/MIQdxX0p9m

— RT (@RT_com) April 3, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα