Κικίλιας για Ωραιόκαστρο: Κατανοητή η ανησυχία, αλλά να υπερισχύσει η παράδοση της φιλοξενίας

19:47 14/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, στον απόηχο των αντιδράσεων στον δήμο Ωραιοκάστρου για την παρουσία προσφυγόπουλων σε σχολεία της περιοχής, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το χάος που επικρατεί στους καταυλισμούς και, πλέον, σε πολλά σχολεία».

«Το πώς θα ενταχθούν στην ελληνική πραγματικότητα οι πρόσφυγες, που -με ευθύνη

της κυβέρνησης- παραμένουν στη χώρα μας, είναι ένα πολύ κρίσιμο, πολύπλοκο και πιεστικό ζήτημα» και «γίνεται ακόμη πιο σύνθετο, ακόμη πιο ευαίσθητο, όταν αφορά παιδιά και την εκπαίδευσή τους», ανέφερε ακόμα ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως επίσης αναφέρει στη δήλωση του ο Βασίλης Κικίλιας, «είναι αυτονόητο ότι τα προσφυγόπουλα πρέπει να πάνε σχολείο, χωρίς οποιονδήποτε υγειονομικό κίνδυνο για οποιοδήποτε παιδί».

«Η κυβέρνηση, όμως δεν μπορεί να το ελέγξει ούτε κι αυτό. Η ανικανότητά της και οι παραλείψεις της προκαλούν αντιδράσεις και από τους πρόσφυγες – μετανάστες και από τις τοπικές κοινωνίες», πρόσθεσε ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής σημειώνει ότι η Νέα Δημοκρατία κατανοεί την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών, συμπληρώνοντας όμως ότι «οφείλουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης, σύμφωνα με την παράδοση φιλοξενίας και κατανόησης που διαχρονικά είναι σύμφυτη με τον ελληνικό πολιτισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα