Καταγγελία της Ρωσίας: Oι ΗΠΑ προστατεύουν το ISIS στη Συρία

13:59 14/11/2017 - Πηγή: Aixmi

«Οι ΗΠΑ φροντίζουν για την ασφάλεια μονάδων του Ισλαμικού Κράτους προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή και παράλληλα υποκρίνονται ότι μάχονται κατά της τρομοκρατίας» κατήγγειλε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο αναφέρθηκε σε «γεγονότα», τα οποία «αποτελούν αδιαμφισβήτητη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι οι ΗΠΑ στην πραγματικότητα ενεργούν για την προστασία των μάχιμων μονάδων του ΙΚ προκειμένου αυτές να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους,

να ανασυνταχθούν και να τις χρησιμοποιήσουν για να προωθήσουν τα αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή».

Και συγκεκριμένα σε όσα διαπίστωσε ο συριακός στρατός κατά τη διάρκεια της επιχείρησής του για την απελευθέρωση της πόλης Αλμπού Καμάλ.

Η επιχείρηση του συριακού στρατού για την ανακατάληψη της Αλμπού Καμάλ «ανέτρεψε τα σχέδια των ΗΠΑ να δημιουργήσουν φιλοαμερικανικές αρχές που δεν θα ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση και οι οποίες θα ελέγχουν τα εδάφη στην ανατολική όχθη του Ευφράτη»,αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

The post Καταγγελία της Ρωσίας: Oι ΗΠΑ προστατεύουν το ISIS στη Συρία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα