Καταγγελία καθηγητή: Ο δήμος Μάνδρας είχε μπαζώσει το ρέμα

16:28 15/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Καταγγελτικός όσο και αποκαλυπτικός για τις ανθρώπινες ευθύνες που υπάρχουν στις περιοχές της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, ευθύνες που οδήγησαν στη σημερινή τραγωδία, ήταν ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Δημήτρης Παπανικολάου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm 97,8 ο κ. Παπανικολάου έκανε λόγο για το «χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας»,

καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το μάθημα που έκανε σε μεταπτυχιακούς του φοιτητές ήταν πάνω στις συγκεκριμένες περιοχές με βάση τις προηγούμενες καταστροφές και, μάλιστα, τους έλεγε ότι ήταν θέμα χρόνου να γίνει.

Ειδικότερα τόνισε ότι το ρέμα που κατεβαίνει από το όρος Πατέρα, παράλληλα με την παλαιά εθνική, έχει μπαζωθεί από τον δήμο Μάνδρας και έχει χτιστεί χώρος στάθμευσης για τα οχήματα του δήμου. Έχει διακοπεί, λοιπόν, για 500 μέτρα η κοίτη του ρέματος. Ήταν βέβαιο, λοιπόν, ότι κάποια στιγμή σε περίπτωση σφοδρής καταιγίδας δεν θα έμενε τίποτα όρθιο.

Ο καθηγητής επισήμανε πως «εάν θέλουμε κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε και να κάνουμε κάτι σωστό πρέπει η περιφέρεια σε συνεργασία με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τους άλλους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται να κάνουν μια μελέτη η οποία ταυτόχρονα θα προτείνει και τα έργα που απαιτούνται».

The post Καταγγελία καθηγητή: Ο δήμος Μάνδρας είχε μπαζώσει το ρέμα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα