Καστοριά: Προφυλακίστηκε ο ειδικός φρουρός – Συγκλονίζει αδερφικός φίλος του θύματος (ΗΧΗΤΙΚΟ)

16:57 13/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Το δρόμο για τις φυλακές Γρεβενών πήρε ο 30χρονος ειδικός φρουρός που δολοφόνησε τον οδηγό ταξί στην Καστοριά, μετά τη μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή. Ωστόσο ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια και το κίνητρο της δολοφονίας.

Μέχρι στιγμής ούτε ο δικηγόρος του, ούτε η εισαγγελία έχουν εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης έμεινε στον αρχικό του ισχυρισμό πως επιτέθηκε

στον οδηγό ταξί με σκοπό να τον ληστέψει και όχι να τον σκοτώσει.

Όπως ανέφερε σε δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος ο 30χρονος ειδικός φρουρός φέρεται να είχε δηλώσει στην απολογία του: «Οταν μπήκα στο ταξί, δεν ήθελα να σκοτώσω. Να ληστέψω ήθελα. Διακόσια ευρώ χρειαζόμουν. Τον οδήγησα σε μία περιοχή που γνωρίζω και εκεί έβγαλα όπλο. Ο οδηγός αντέδρασε. Βγήκε από το αμάξι. Εγώ δεν περίμενα τέτοια αντίδραση και πανικοβλήθηκα. Οταν επιχείρησε να με χτυπήσει, τον πυροβόλησα πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε. Δεν γνώριζα τον οδηγό ταξί που σκότωσα. Ήμουν πιεσμένος από την οικονομική μου κατάσταση. Ο μισθός δεν μου αρκούσε για να πληρώσω όλα όσα χρειαζόμουν».

Πληροφορίες από μαρτυρίες συναδέλφων του αστυνομικών αναφέρουν πως ο ειδικός φρουρός που υπηρετούσε στην ΟΠΚΕ είχε εθιστεί στον τζόγο και εκεί σπαταλούσε τα χρήματα του.

Στο μεταξύ συγκλονισμένοι είναι οι φίλοι και συνάδελφοι του άτυχου οδηγού ταξί Κοσμά Τζέλιου.

Ο αδελφικός του φίλος και συνάδελφος Νίκος Τοτονίδης μιλώντας στον alphafm, απάντησε στα σενάρια ότι δράστης και θύμα γνωριζοντουσαν, καταρρίπτοντας αυτή τη θεωρία κατηγορηματικά.

«Καμία σχέση! Καμία σχέση απολύτως. Δηλαδή και ένας λόγος που ζήτησα να βγω στα ραδιόφωνα, ήταν για να σταματήσουν όλα αυτά τα ανυπόστατα που ακούγονται. Να σταματήσουν τα κουτσομπολιά που πληγώνουν τη φήμη του Κοσμά και τη φήμη της οικογένειας. Ο δολοφόνος δεν είχε καμία σχέση με τον Κοσμά. Μπορεί να τον ήξερε φατσικά». Αυτό. Ο Κοσμάς ήταν ένας άψογος χαρακτήρας.Η αστυνομία να βοηθήσει να βρεθεί η αλήθεια. Να τελειώνουν τα σενάρια».

«Δύο ώρες μιλούσαμε την προηγούμενη ημέρα στο τηλέφωνο. Ήταν και πρόεδρος του σωματείου του συνδικαλιστικού. Πάντα για τη δουλειά μας, πώς θα τα καταφέρουμε αυτές τις δύσκολες εποχές που έχει πέσει ο τζίρος μας. Τα λέγαμε όλα, δεν υπήρχε περίπτωση. Δεν τον ήξερε σίγουρα τον δολοφόνο!»

Μάλιστα, ο φίλος του θύματος, δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο δράστης επέλεξε το συγκεκριμένο ταξί στην τύχη: «Ήταν δύο ταξί στις εργατικές. Ο ένας ταξιτζής έφυγε δρομολόγιο και με το που έμεινε μόνος του ο Κοσμάς, μπήκε σε αυτόν. Θεωρούμε ότι ήθελε ένα ταξί και να μην υπάρχει μάρτυρας».

Ο ίδιος λέει ότι ανησύχησε για τον φίλο του, όταν επικοινώνησε μαζί του ο γιος του και του είπε ότι δεν απαντάει στο τηλέφωνο. «Δεν υπήρχε περίπτωση να μην απαντάει τηλέφωνο και είπα ότι κάτι συμβαίνει». Ο φίλος του ταξιτζή πήγε στο σημείο της δολοφονίας μαζί με την οικογένεια. Λέει ότι το κινητό του θύματος ήταν ακόμα ανοιχτό.

«Τα λεφτά του ήταν πάνω του. Βρέθηκαν απείραχτα τα λεφτά. Αυτή την ενημέρωση έχω… Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι τον είχε βγάλει ο ίδιος (ο δραστης) από το όχημα, στο όχημα ήταν κλειστές οι πόρτες και κλειδωμένο. Το αμάξι είναι απείραχτο και κλειδωμένο. Τον πυροβόλησε έξω από το αυτοκίνητο, το αμάξι είναι πεντακάθαρο, δεν έχει τίποτα μέσα. Όλα έγιναν έξω. Η εικόνα και η εντύπωση που δόθηκε ήταν αυτή».

Μάλιστα λέει στον alphafm, ότι όταν αποκαλύφθηκε το έγκλημα, «όλοι το μυαλό μας πήγε στον μανιακό των Αθηνών γιατί όλα τα αυτοκίνητα που χτυπάει είναι… (μάρκα αυτοκινήτου) και την ίδια μάρκα είχε και το θύμα. Όλοι κάνουν συνειρμούς εκείνη τη στιγμή. Αλλά δε μπορούσαμε να φανταστούμε ότι από την Κηφισιά θα έρθει στην Καστοριά…»

Keywords
Τυχαία Θέματα