Κάρλες Πουιτζντεμόντ: Φλογερός πατριώτης; Μπα, τυχοδιώκτης και κότα

20:52 31/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Και αν είχα μια μικρή, έστω, αμφιβολία για το αν είναι ή όχι τυχοδιώκτης ο Κάρλες Πουιτζντεμόντ, φρόντισε να τη διαλύσει ο ίδιος. Αφού έκανε ένα δημοψήφισμα – παρωδία, αφού ψήφισε την ανεξαρτησία της Καταλονίας με μόλις 60 βουλευτές και αφού η κυβέρνηση τον καθαίρεσε και ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη εναντίον του για εξέγερση, έγινε καπνός για να σώσει το τομάρι του.

Αν ήταν ένας φλογερός πατριώτης, όπως λέει, δεν θα έπρεπε να μείνει εκεί, να δώσει τη μάχη και να μπει στη φυλακή -αν χρειαστεί- ώστε να γίνει σύμβολο αντίστασης για όσους Καταλανούς επιθυμούν, πράγματι, την ανεξαρτησία;

Εκείνος, όμως, μόνο αυτό δεν έκανε. Μόλις έμαθε την απόφαση του εισαγγελέα για τη δίωξη, που μπορεί να τον οδηγήσει στη φυλακή ακόμη και για 30 χρόνια, όπου φύγει φύγει.

Τον είδαμε στις Βρυξέλλες, μαζί με άλλους 8 υπουργούς της κυβέρνησής του, να λέει «εντάξει, μπορεί να καθυστερήσει η ανεξαρτησία», «θα αναγνωρίσω το δημοψήφισμα της 21ης Δεκεμβρίου» (τα γκάλοπ προβλέπουν επικράτηση των αντιπάλων του), «δεν θα ζητήσω πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο» και «θα επιστρέψω στην Ισπανία αν μου εγγυηθείτεμια δίκαιη δίκη».

Με δυο λόγια, συνθηκολογεί, αρκεί να μην τον κλείσουν φυλακή… Σκεφτείτε μόνο σε τι περιπέτεια οδήγησε την Καταλονία και πόσο διχασμό προκάλεσε στους κατοίκους της…

The post Κάρλες Πουιτζντεμόντ: Φλογερός πατριώτης; Μπα, τυχοδιώκτης και κότα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα