«Καρφιά» Καμμένου για τον πρόξενο στο Ριάντ

15:12 3/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Aνοικτός στο να να ξαναγίνει στη Βουλή οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία δήλωνει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento ο Πάνος Καμμένος αναφέρει πως αντιλαμβάνεται «την ηθική διάσταση και τον προβληματισμό του κ. Φίλη και τον προβληματισμό όλων που θέτουν το θέμα αυτό τώρα», ενώ προσθέτει

πως «εάν η Σαουδική Αραβία πει αύριο το πρωί ότι θα προχωρήσει στην πίστωση, εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω μόνος μου ότι δεν θα πάρω τα 66 εκατ. ευρώ. Πρέπει να το αποφασίσουμε όλοι μαζί. Κι ας βάλουν στη ζυγαριά τα χρήματα, την ηθική διάσταση και τους προβληματισμούς, διότι όποιος πάρει τέτοια απόφαση μονομερώς θα φέρει και την ευθύνη κι εγώ τέτοια ευθύνη δεν θα την πάρω».
Υποστηρίζει μάλιστα ότι το θέμα γίνεται «είδηση», διότι θεωρούν ότι «θα τον πιέσουν και θα τον εκβιάσουν». «Δεν σας κρύβω ότι έχουν φτάσει στο σημείο να με εκβιάζουν ακόμη και με τον ανήλικο γιο μου», επαναλαμβάνει.
Στη συνέχεια ο κ.Καμμένος αφήνει αιχμές για τον Έλληνα διπλωμάτη στο Ριάντ λέγοντας ότι «είναι πρωτοφανές να απευθύνεται σε υπηρεσία του δημοσίου χωρίς να κοινοποιεί την αλληλογραφία του στο υπουργείο Εξωτερικών. Έφτασε στο σημείο να στέλνει mms στον γενικό διευθυντή εξοπλισμών» και προσθέτει ότι «είμαι βέβαιος ότι ο κ. Κοτζιάς και οι υπηρεσίες του ΥΠΕΞ θα ελέγξουν τον κ. πρόξενο. Αυτό που ξέρουμε εμείς είναι ότι έχει περίεργη πορεία, αφού διορίστηκε από τον θείο του, διοικητή της ΕΥΠ και βουλευτή του Καρατζαφέρη, κ. Κοραντή. Εν συνεχεία παραιτείται από την ΕΥΠ, εξαφανίζεται δύο χρόνια και εμφανίζεται ξαφνικά, με το γνωστό μέσον, ως απόφοιτος της Διπλωματικής Ακαδημίας. Και ως διπλωμάτης κάνει αναρτήσεις στο Facebook, όπου στην πρώτη σελίδα του έχει το κυβερνητικό αεροσκάφος».

The post «Καρφιά» Καμμένου για τον πρόξενο στο Ριάντ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα