Καλή επιστροφή Nomads! Πίσω από τις οθόνες υπάρχουν άνθρωποι

19:12 21/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Νομάδες. Tης φωτιάς του ωκεανού της ζούγκλας. Κόκκινοι μπλε πράσινοι. Βίλα, ψαροχώρι, wasteland. 202 σκαλοπάτια μόνο να κατέβεις (άλλα τόσα να ανέβεις, δεν θέλει και πολύ μυαλό). Bok bok Agutaya Turublien. Απίστευτη ζέστη, τρελές καταιγίδες, τυφώνες και πάλι ζέστη. Υγρασία. Τα κουνούπια και οι μύγες της άμμου να κάνουν τρελό πάρτυ σε όλο μας το σώμα. Ασυλία η έπαθλο;

Ρύζι noodles κοτόπουλο

και ψάρι για πρωινό. Ρύζι noodles κοτόπουλο και ψάρι για μεσημεριανό και βραδυνό. Πάλι τα ίδια ρε γαμωτο; Τι θα γίνει με το ίντερνετ; Ένταση νεύρα αλλά και πολύ πολύ πολύ γέλιο. Κοχύλια κοράλλια. Χιλιάδες εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες μέσα μας. Χιλιάδες εικόνες που τις ξέρουμε μόνο εμείς.

Φιλιππινέζοι. Ποιος δεν αγάπησε αυτά τα παιδάκια!!! Άνθρωποι από την Ισπανία από την Αργεντινή από το Βέλγιο. Όλοι υπέροχοι με τα καλά τους και τα κακά τους…
Ελληνική ομάδα. Τι να πει κανείς; Αντέξαμε στα εύκολα και πολύ περισσότερο στα δύσκολα. Κάπου εδώ τελειώνει αυτό το υπέροχο ταξίδι του NOMADS για μένα…. Σας ευχαριστώ όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά που με αντέξετε στα πολύ κάτω μου και στα πολύ πάνω μου… Ελπίζω να συνεργαστούμε ξανά. Όλοι μαζί. Ευχαριστώ όλους όσους με θυμήθηκαν μου κράτησαν συντροφιά αλλά και όλους όσους με ξέχασαν. Από όλους έμαθα κάτι!!!

Και όσο κι αν λέμε πως είναι το τελευταίο μας ταξίδι ξέρουμε όλοι πως ήδη έχουμε κλείσει ραντεβού για το επόμενο. Σε μια ώρα θα χουν όλα τελειώσει…. Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός…. Ραντεβού στην Ελλάδα. Καλημέρα σας….

Με αυτα τα λόγια αποχαιρέτησε πριν από λίγο το νησί Παλαουάν ο Νίκος Παναγοηλιόπουλος*. Ποιός είναι αυτός;, θα αναρωτηθείτε. Ένας τεχνικός που συμμετείχε σε μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές της Ελληνικής τηλόρασης. Στο Nomads. Ένας από τους πολλούς που άφησαν για τρεις μήνες σπιτι, οικογένεια, παιδί…τη ζωή τους ολόκληρη, για να πάνε να δουλέψουν στις Φιλιππίνες. Το είχαν κάνει άλλοι τόσοι πριν από αυτόν, θα το κάνουν ακόμη περισσότεροι.

Είναι εύκολο να σχολιάζουμε τα τηλεοπτικά προγράμματα. Να τα απορρίπτουμε, να τα ειρωνευόμαστε, να τα δαιμονοποιούμε. Είναι εύκολο να βρίζουμε παρουσιαστές, να ακυρώνουμε καριέρες και προσπάθειες ετών, να ταυτίζουμε τον δημοσιογράφο, τον σχολιαστή, τον οπερατέρ, τον ηχολήπτη, τον σκηνοθέτη, τον παραγωγό…. με τον επιχειρηματία-καναλάρχη και να τους αποδίδουμε ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Ξεχνώντας πως πίσω από όλα αυτά, υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σκληρά. Και πίσω από αυτούς, οικογένειες, υποχρεώσεις, προβλήματα… Που την ώρα της εκπομπής, του γυρίσματος, του κοντρόλ, του στούντιο δεν έχουν τον παραμικρό χώρο, δεν γίνεται να τα κουβαλάς μαζί σου, είναι η φύση της δουλειάς τέτοια…

Αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις πόσα πολλά από την ζωή σου, την ενέργειά σου, την ηρεμία σου απαιτεί η τηλεόραση… Πόσο μάλιστα όταν βρίσκεσαι για μήνες μακρυά από το σπίτι σου. Χωρίς στην ουσία να ξέρεις τι συμβαίνει στους δικούς σου ανθρώπους, πώς κυλάει η ζωή τους, η καθημερινότητά τους, πώς αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, τις ανάγκες τους, τις δυσκολίες πίσω στην πατρίδα, αφού η επικοινωνία μαζί τους διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα και περιλαμβάνει μόνο τα τυπικά:
«Καλά είμαι, κουράζομαι αλλά το παλεύω. Εσείς;» τους λες.
«Κι εμείς, όλοι καλά είμαστε» σε διαβεβαιώνουν.
Κι ας μην είναι πάντα αυτή η αλήθεια… Η απόσταση δεν αφήνει περιθώρια για αλήθειες… Πάνω από όλα η δουλειά…

Θέλω να ευχηθώ καλή επιστροφή στην ομάδα του Nomads που έρχεται στο σπίτι της. Καλό ταξίδι στην ομάδα του Survivor που ετοιμάζεται να αναχωρήσει. Και για την ιστορία, να συμπληρώσω ότι ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο Σάκης Τανιμανίδης είναι κατά τη ταπεινη μου γνώμη οι καλύτεροι παρουσιαστές που θα μπορούσαν να έχουν και τα δύο αυτά τηλεοπτικά προγράμματα. Μου είναι παγερά αδιάφορα τα όποια σχόλια, των όποιων συμπλεγματικών (εδώ βρέθηκαν σκουπίδια, να γράψουν ότι χάρηκαν με τον θάνατο του 43χρονου δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, τι να λέμε τώρα για την παράνοια του καθενός…).

Υ.Γ. *Ο Νίκος Παναγοηλιόπουλος που αποχαιρέτησε το Παλαουάν και ταξιδεύει προς την Ελλάδα αυτές τις ώρες, είναι ο αδελφός μου. Μα όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί μου γνωρίζουν ότι τα ίδια ακριβώς θα έγραφα για κάθε έναν από αυτούς. Ίσως γιατί είχα την τύχη να συνεργάζομαι πάντα με τα καλύτερα παιδιά!

thisismarias.com

The post Καλή επιστροφή Nomads! Πίσω από τις οθόνες υπάρχουν άνθρωποι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα