Και τα σαββατοκύριακα στη δουλειά οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις

09:40 6/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Και τα σαββατοκύριακα θα δουλέψουν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ για να μην χαθούν τα 800 εκατ. της υποδόσης, σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε ο διοικητής της υπηρεσίας, όπου επιβεβαιώνεται η έως τώρα στάση πληρωμών που έχει φουσκώσει το πρωτογενές πλεόνασμα.

Επιστολή του διοικητή του ΕΦΚΑ Αθανάσιου Μπακαλέξη, την οποία παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», συνιστά ομολογία των τεράστιων καθυστερήσεων στην απονομή των συντάξεων, από τις οποίες

έχει φουσκώσει το πλεόνασμα, αλλά θέτουν σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση της χώρας όπως αναγνωρίζει ο ίδιος ο διοικητής του ΕΦΚΑ. Η επιστολή εστάλη χθες και με αυτήν ο κ. Μπακαλέξης ζητεί μαζικές απονομές συντάξεων έως τη Δευτέρα προκειμένου στις 10 του μήνα να γίνουν πληρωμές σε δικαιούχους και να μειωθούν έτσι οι πιέσεις της τρόικας.

«Σήμερα 5 Οκτωβρίου και αύριο 6 θα εκδώσετε και θα οριστικοποιήσετε όσες περισσότερες υποθέσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα στο ΟΠΣ – ΕΦΚΑ (εκτός των προσωρινών) και οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στη χρηματοδότηση, αξιοποιώντας την υπερωριακή απασχόληση και τη λειτουργία των κλιμακίων απονομής συντάξεων», το πρώτο κάλεσμα μέσω της επιστολής.

Η δεύτερη εντολή, η προθεσμία για την ικανοποίηση της οποίας εκπνέει επίσης σήμερα, αφορά αιτήσεις συνταξιοδότησης οι οποίες έχουν κατατεθεί από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά. Γι’ αυτές τις αιτήσεις η οριστικοποίηση θα γίνει από τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων. «Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει το αργότερο μέχρι τις 10 π.μ. της Παρασκευής 6/10 να αποσταλούν στην ανωτέρω Γενική Διεύθυνση προς οριστικοποίηση με τις διαδικασίες που σας έχουν γνωστοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».

Οι εκκαθαριστές συντάξεων αυτό το σαββατοκύριακο θα το περάσουν στον ΕΦΚΑ (με υπόσχεση πρόσθετης άδειας από τον Ιανουάριο του 2018), διότι το επόμενο ορόσημο έρχεται τη Δευτέρα. «Από το Σάββατο 7/10 έως και τη Δευτέρα 9/10, αξιοποιώντας και τις ημέρες του Σαββατοκύριακου, να εκκαθαριστούν και να κλείσουν όσες υποθέσεις βρίσκονται στον κατάλογο των εκκρεμοτήτων που αναφέρεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της 30/6 και της 31/8» ζητά ο Αθανάσιος Μπακαλέξης, ο οποίος ξεκινά την επιστολή του κάνοντας γνωστό ότι «θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή συντάξεων στις 10/10/2017 και θα δοθούν στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με περίοδο αναφοράς 30/9 και 10/10 αντίστοιχα».

Οι οδηγίες ζητείται να εφαρμοστούν πιστά «καθώς το θέμα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και το αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών σας θα επηρεάσει συνολικά τη χρηματοδότηση της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα