Ιταλικό κάζο σημαίνει… σοκ για FIFA!

18:35 13/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Κανείς ποδοσφαιρόφιλος δεν πιστεύει πως απόψε η Ιταλία θα μείνει εκτός Μουντιάλ! Μπορεί η εικόνα στο Friends Arena να ήταν αποκαρδιωτική, μπορεί οι Ατζούρι να έδειξαν ξανά σημάδια αδυναμίας, ωστόσο οι συμπατριώτες τους πιστεύουν στην πρόκριση. Μετά την ήττα-κάζο, η Gazzetta dello Sport άνοιξε ψηφοφορία

στην ηλεκτρονική έκδοση και τις πρώτες ώρες το 75% θεωρούσε ότι το σύνολο του Τζανπιέρο Βεντούρα δεν θα καταφέρει να κάνει check-in για Ρωσία. Η πίστη στην ομάδα επέστρεψε και το γκάλοπ έκλεισε με 53% υπέρ της παρουσίας στο Μουντιάλ!

Ο Βεντούρα έχει χάσει τον ύπνο του συνειδητοποιώντας πως είναι 90 λεπτά μακριά από το να γίνει ο πρώτος που αφήνει την Squadra Azzurra εκτός μεγάλης διοργάνωσης από το Euro του 1992 και έξω από Μουντιάλ από το 1958. Ωστόσο, τον ύπνο της έχει χάσει και η… FIFA! O λόγος; Βραδιά αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ η αποψινή στο Σαν Σίρο. Ενα Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς την Ιταλία θα προκαλέσει σημαντικά οικονομικά προβλήματα στην Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά και… χασούρα δεκάδων εκατομμυρίων στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, έσοδα που αφορούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Συνήθως, οι Ατζούρι προσελκύουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια κόσμο μπροστά από τις τηλεοράσεις όταν αγωνίζονται στο Μουντιάλ. Αυτό αναφέρει το πρακτορείο ANSA, που επικαλείται πηγές σχετικές με την διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. «Η FIFA θα είχε συγκεντρώσει 180 εκατομμύρια ευρώ από τηλεοπτικά δικαιώματα για την ιταλική αγορά από την RAI και το SKY. Χωρίς τους Ατζούρι θα ήταν δύσκολο να ξεπεράσουμε τα 80 εκατομμύρια ευρώ», εξήγησε στο ANSA ένας ανώτερος τηλεοπτικός διευθυντής.

Τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης για την Ιταλία, τα οποία πωλούνται από τον σύμβουλο της M&P Silva εξ ονόματος της FIFA, δεν έχουν ακόμα διανεμηθεί. Το Παγκόσμιο Κύπελλο αξίζει περισσότερο για τη συνδρομητική τηλεόραση! Ματς χωρίς επιστροφή το σημερινό για την Ιταλία, αφού ενδεχόμενος αποκλεισμός θα βάλει… φωτιά και στα ταμεία της Ομοσπονδίας. Στη Ν. Αφρική, αλλά και στη Βραζιλία οι Ατζούρι έχασαν αρκετά εκατομμύρια όταν έμειναν εκτός στη φάση των ομίλων. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας μόνο η συμμετοχή δίνει 7 εκατ. ευρώ, ενώ σταδιακά μπορεί να αυξηθεί έως και 24 εκατομμύρια ευρώ για τη φιναλίστ και 32,5 για την ομάδα που θα κερδίσει το κύπελλο.

Δεν είναι μόνο αυτό το σοκ για την Ιταλική Ομοσπονδία… Περίπου 22 εκατ. ευρώ είναι τα έσοδα από χορηγούς, όπως αναφέρεται στον προϋπολογισμό του 2016 και όπως έχουν ενημερωθεί ήδη οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας, αρκετοί χορηγοί θα αποχωρήσουν αν η ομάδα ταξιδέψει στη Ρωσία! Λίγο πριν το Μουντιάλ της Βραζιλίας είχαν… φύγει 3 εκατ. φανέλες της Εθνικής, έσοδα που θα χαθούν αν απόψε η Σουηδία ρίξει στο καναβάτσο την ομάδα του Βεντούρα! Χαμένα θα βγουν τα κλαμπ της Serie A, ακόμα και τα ταμεία του Κράτους δεν θα γεμίσουν από σχετικούς φόρους… Η Ιταλία καλείται να σκοράρει δυο τουλάχιστον τέρματα απόψε στο Σαν Σίρο, αν και η τελευταία φορά που το έκανε αυτό… χάνεται κάπου στον Ιούνιο!

Πηγή: gazzetta.gr

The post Ιταλικό κάζο σημαίνει… σοκ για FIFA! appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα