Ιστορική μεταρρύθμιση στη Σαουδική Αραβία: Οι γυναίκες θα μπορούν να οδηγούν

23:18 26/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Ιστορικό γεγονός. Με διάταγμα που υπέγραψε ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας οι γυναίκες αποκτούν δικαίωμα να οδηγούν.

Το βασιλικό διάταγμα δίνει εντολή για τη σύσταση ειδικής επιτροπής συμβούλων και ορίζει ως ημερομηνία εφαρμογής της απόφασης το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2018.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση στον τομεά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ έβαλε τέλος σε μια απαγόρευση πολλών χρόνων.

1st time in a history:

#Saudi women were allowed to enter sports stadium for Kingdom's 87th anniversary https://t.co/z3SFKl89Np pic.twitter.com/HmzKJLFEU7

— RT (@RT_com) September 25, 2017

Η απόφαση του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την Ουάσιγκτον και η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Heather Nauert μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως είναι χαρούμενη και πως πρόκειται για έναπολύ μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η απόφαση του Σαλμάν ήρθε μόλςι λίγες μέρες αφού είχε επιτραπεί η είσοδος σε γυναίκες να μπουν σε ένα στάδιο-το άβατο τωνανδρών- όπου ήταν σε εξέλιξη πανηγυρισμοί για τα 78χρόνια της επετείου του Σαλμάν

Keywords
Τυχαία Θέματα