Ιδιοκτήτης διαμερίσματος Airbnb πέταξε από τις σκάλες μαύρη τουρίστρια φωνάζοντας «Εδώ δεν είναι Αφρική»

10:50 12/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Σάλος έχει προκληθεί μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει ιδιοκτήτη διαμερίσματος στο Άμστερνταμ, το οποίο ενοικιάζει μέσω Airbnb, να σπρώχνει στις σκάλες μαύρη γυναίκα ουρλιάζοντας ρατσιστικά σχόλια.

Σύμφωνα με την φίλη της που τράβηξε τις φωτογραφίες και το βίντεο από το απίστευτο σκηνικό όλαξεκίνησαν όταν η ίδια με την Σίμπα Νκούμπι, επίσης από την Ν. Αφρική, άργησαν να κάνουν check out από το δωμάτιο που είχαν νοικιάσει.

Η ίδια υποστηρίζει ότι επρόκειτο για καθυστέρηση «λίγων λεπτών» ενώ ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι καθυστέρησαν

δύο ώρες.

Έξαλλος ο άντρας στο βίντεο ακούγεται να ουρλιάζει «έξω, έξω» και να πετά τις βαλίτσες και τα ρούχα των δυο γυναικών από το διαμέρισμα.

Οι δυο κοπέλες του φώναζαν να μην αγγίζει τα πράγματά τους και τότε εκείνος σπρώχνει τη μία από τις κοπέλες από τις σκάλες, φωνάζοντας: «Ακούτε, εδώ δεν είναι Αφρική».

Η κοπέλα κατρακυλά και πέφτει με το πρόσωπο στον τοίχο, χτυπώντας το κεφάλι της, μένει ακίνητη, ενώ ο άντρας ακούγεται να φωνάζει: «γαμ@το».
Η φίλη της μέσω του λογαριασμού της στο Instagram σχολιάζει: «Αυτό είναι ρατσισμός και δεν δικαιολογείται… είναι βία ενάντια σε μαύρους».

Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Κινγκ, διευθυντής της Airbnb, υποστήριξε ότι η εταιρεία θα εντοπίσει τον ιδιοκτήτη και θα τον αποκλείσει για πάντα από την πλατφόρμα ενώ θα κινηθεί επίσης νομικά.

2017.07.08: Amsterdam. One of my friends/ Inkanyiso crew members was pushed downstairs by the Airbnb owner where we stayed. He threw their belongings out … for few mins late checkout. She collapsed and ended up in hospital. She suffered internal injuries and bruises. Am so angry with this I couldn't even sleep. This is racism and can't be justified… violence on black bodies as you can see in this video. #racism #evidence #visualactivism #Amsterdam … #lessthan24hours ago … a young black female pushed and hurt by a white male who screamed in a Dutch language. #genderbasedviolence … by #LeratoDumse @dumselerato of @dulovemedia

A post shared by Zanele Muholi (@muholizanele) on Jul 9, 2017 at 1:26am PDT

Με πληροφορίες από tvxs.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα