Η Σερβία ανακάλεσε τον πρέσβη της στα Σκόπια – Δεν σας κατασκοπεύουμε, λέει ο Ντιμιτρόφ

14:31 23/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Η σερβική κυβέρνηση ανακάλεσε τον πρέσβη της στα Σκόπια κατηγορώντας τη γείτονά της χώρα για.. κατασκοπευτική δράση σε βάρος της σερβικής πρεσβείας στα Σκόπια, κάτι που ωστόσο διέψευσε ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Όπως τόνισε ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ η κυβέρνηση της χώρας του «ούτε είχε πρόθεση, ούτε

έδωσε εντολές, ούτε τέλεσε κατασκοπευτικές δράσεις εναντίον κάποιας γειτονικής χώρας, περιλαμβανομένης της Σερβίας» και υπογράμμισε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της ΠΓΔΜ λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους του κράτους.

«Εάν υπάρχουν παρεξηγήσεις, πιστεύουμε ότι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισής τους είναι μέσω άμεσου διαλόγου» υπογράμμισε συμπληρώνοντας ότι «οι πολίτες της ΠΓΔΜ έχουν νιώσει τις συνέπειες της παράνομης παρακολούθησης των επικοινωνιών και γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό«.

Όπως είπε, μόλις το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ ενημερώθηκε επίσημα, μέσω νότας, για την ανάκληση του προσωπικού της σερβικής πρεσβείας, ο ίδιος επιδίωξε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ωστόσο αυτός δεν απάντησε.

Αναμένεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Σέρβου προέδρου Αλεξάντερ Βούτσιτς και του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα