Η πρώτη διαδήλωση κατά Μακρόν με επεισόδια

20:35 8/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Παρισίου διαδηλώνοντας, μόλις λίγες ώρες, ετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν.

Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συλλογικότητας «Κοινωνικό Μέτωπο», συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας, και κατευθύνθηκαν στην Πλατεία της Βαστίλης φωνάζοντας «αντικαπιταλιστές».
Στα πανό τους αναγραφόντουσαν συνθήματα όπως: «Δεν είναι πρόεδρός μας», «Πείτε όχι στην εργασιακή μεταρρύθμιση», «Πείτε όχι στην καταπίεση», «Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

για την κοινωνία και την οικολογία», «υπέρ της ισότητας των δικαιωμάτων εναντίον ενός γενικευμένου πρεκαριάτου» ή «En Marx», παραφράζοντας την ονομασία του κόμματος του Μακρόν «En Marche!».

Οι συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα παραρτημάτων των συνδικαλιστικών ενώσεων CGT, Sud ή Unef και οργανώσεων που δεν αποδέχθηκαν ποτέ ότι τελείωσε η μάχη εναντίον της εργατικής νομοθεσίας κι αποφάσισαν να βγουν στους δρόμους ανεξαρτήτος προσώπου που θα εκλεγόταν στον προεδρικό θώκο.

“Δεν είναι πρόεδρος, αλλά ένας διευθύνοντας σύμβουλος που εξελέγη” δήλωσε ένας συνδικαλιστής στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Grosse présence policière à la manif contre la politique social du président élu Macron. #frontsocial #8mai @LCI pic.twitter.com/VVyjodPPyS

— Antoine Llorca (@antoinellorca) 8 Μαΐου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα