Η «Μέδουσα» σαρώνει τη χώρα – Εικόνες αποκάλυψης στο Μέτσοβο – Ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

08:43 17/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Καταιγίδες, χαλάζι και αλλεπάλληλους κεραυνούς είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της «Μέδουσας» όπως ονομάζεται η καταιγίδα που πλήττει από χθες τη χώρα και έχει προκαλέσει καταστροφές σε πολλές πόλεις, ενώ από τη Δευτέρα τα χαράματα ήρθε και η… σειρά της Αθήνας

Σε κρανίου τόπος μετατράπηκε το Μέτσοβο, από την πρωτοφανή καταιγίδα και την έντονη χαλαζόπτωση που ξέσπασε. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με τα νερά να παρασέρνουν τα πάντα –σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί μπουρίνι και το Σάββατο- ενώ το χαλάζι έδωσε τη χαριστική βολή, σύμφωνα με το epiruspost.gr.

Σε

λίμνες μετατράπηκαν οι δρόμοι της Λάρισας. Όπως γράφει το onlarissa.gr, πέραν των διακοπών ρεύματος σε περιοχές που παράλληλα προκάλεσαν χάος λόγω της μη λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών σε κεντρικές οδούς, τα βουλωμένα φρεάτια και ο μεγάλος όγκος του νερού που συνεχίζει να πέφτει, έχουν μετατρέψει δρόμους σε… λίμνες!

Βροχή κλήσεων δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας κυρίως για καθαρισμό λουκιών, αλλά και για αντλήσεις υδάτων.

Άνοιξαν κυριολεκτικά οι ουρανοί στην ορεινή Αχαΐα το απόγευμα. Σημειώθηκε τόσο έντονη χαλαζόπτωση που σε ορισμένα σημεία το «έστρωσε».

Η διάμετρος του χαλαζιού μάλιστα σε ορισμένες περιοχές, είναι πάνω από έναν πόντο, σύμφωνα με το patrisnews.gr.

Σοβαρά προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Πατρών – Πύργου, στον κόμβο Κάτω Αχαϊας, λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης που αναγκάζει τους οδηγούς να σταματούν στην άκρη του δρόμου γιατί δεν υπάρχει ορατότητα.

Προβλήματα, τα οποία όμως δεν πήραν έκταση, προκάλεσαν στην Αχαΐα οι πτώσεις κεραυνών και οι καταιγίδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των κεραυνών εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στην περιοχή Παυλόκαστρο της Πάτρας, στον Κρίνο και στην Λακκόπετρα της δυτικής Αχαΐας και στην Σπαρτιά του δήμου Ερυμάνθου. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, αλλά λόγω των καταιγίδων που ακολούθησαν, οι φωτιές έσβησαν γρήγορα.

Ακόμη, η Πυροσβεστική δέχθηκε τέσσερις κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια στην Πάτρα και στην Κάτω Αχαΐα, καθώς επίσης και μία κλήση για πτώση δέντρου.

Σε ορισμένες περιοχές, στις Σέρρες, όπως το Χριστός αλλά και στην Αναγέννηση, τα προβλήματα είναι πολύ έντονα. Αυλές σπιτιών, δρόμοι και χωράφια μετατράπηκαν σε λίμνη με τις ζημιές που έχουν προκληθεί να είναι τεράστιες σύμφωνα με το infonews24.gr.

Υπόγεια πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ δέντρα έπεσαν από τους ισχυρούς ανέμους. Η πυροσβεστική δέχθηκε κατά τις βραδινές ώρες 42 κλήσεις για άντληση υδάτων και τέσσερις κλήσεις για κοπές δέντρων σύμφωνα τοπικό site της Πτολεμαΐδας.

Καλοκαιρινό μπουρίνι σημειώθηκε και στο Αγρίνιο όπου για περίπου 30 λεπτά υπήρξε έντονη βροχόπτωση, η οποία σε ορισμένες περιοχές συνοδεύτηκε από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα