Η Ελένη Τουλουπάκη νέα επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς

13:47 10/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Στη θέση της παραιτηθείσας Ελένης Ράικου, στην ηγεσία της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς διορίστηκε η αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη για την επόμενη διετία.

Η επιλογή της κυρίας Τουλουπάκη ήταν σχεδόν ομόφωνη από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου με πρόεδρο τη Βασιλική Θάνου (10 υπέρ 1 κατά).

Η αντεισαγγελέας Εφετών, Ελένη Τουλουπάκη έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις, που σχετίζονται με τις έρευνες από τις διάφορες λίστες για φοροδιαφυγή

και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Συγκεκριμένα, με άλλους δύο συναδέλφους της έλαβε καταθέσεις και στοιχεία από τον πρώην υπάλληλο της Τράπεζας HSBC Ερβέ Φαλτσιανί για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Χειρίζεται και διερευνά και τις υπόλοιπες λίστες με Έλληνες μεγαλοκαταθέτες, ενώ πρόσφατα ταξίδεψε με τον Οικονομικό Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου στη Χάγη, όπου συναντήθηκαν και ζήτησαν από τη Γενική Εισαγγελέα του Παναμά στοιχεία για τους Έλληνες των Panama Papers.

Εσήλθε στο δικαστικό Σώμα την 1η Οκτωβρίου 1999, ενώ για δεύτερη δικαστική χρονιά, είχε οριστεί επικεφαλής στο Ανακριτικό Γραφείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παράλληλα ανήκε στην ομάδα του Οικονομικού Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα