Η απορία εύλογη, η επιβράβευση άλογη

16:06 6/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Τις τελευταίες ημέρες μέσα στη ζοφερή ατμόσφαιρα της ελληνικής πραγματικότητας ξαφνικά έρχεται η είδηση για την επιβράβευση δύο πολυσυζητημένων ανδρών για την πολιτική που ακολούθησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου έλαβε το «Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς» της International Leadership Association για το έργο του ως πρωθυπουργού της Ελλάδας την περίοδο 2009-2011.

Το σκεπτικό της βράβευσης στηρίχθηκε στο γεγονός ότι ως πρωθυπουργός συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Γιάννης με ένα «ν» και το ανάθεμα πολιτικών και πολιτών στην πλάτη, παρουσίασε ένα ογκώδες πόνημα με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι» εμπνευσμένο από την υπουργική του θητεία στην περίοδο της κρίσης. Ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς δήλωσε ότι σκοπεύει να μεταφέρει το βιβλίο αυτό στη μεγάλη οθόνη.

Η απορία εύλογη, η επιβράβευση άλογη! Τι τρέχει άραγε; Ήταν πράγματι η περίοδος εξουσίας των δύο ανδρών «μαύρη» ή οι κατηγορίες των πολιτών και των συναδέλφων τους πολιτικών ήταν κακόβουλες και άδικες;

Ο δύσμοιρος ελληνικός λαός έχει και μνήμη και λογική. Εξάλλου, ο «ορθός λόγος» των προγόνων του αποτελεί το μόνο κατάλληλο όργανο για την εύρεση της αλήθειας.Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η δομή της πραγματικότητας πρέπει να είναι τέτοια ώστε να γίνεται αντιληπτή από τον ορθό λόγο, αυτό σημαίνει ότι η δομή της πραγματικότητας πρέπει να είναι από μόνη της ορθολογική. Μέσα σε ένα τέτοιο σύστημα, οι αξίες όπως και τα γεγονότα πρέπει να συμφωνούν με τον ορθό λόγο, σε περίπτωση παρέκβασης θεωρούνται άλογες/α. Οι ιδέες αυτές όμως, ανήκουν σε άλλη εποχή…

Οι νεοέλληνες πολίτες αντιμέτωποι με τον παραλογισμό, παραλογίζονται και φαντασιώνονται…μήπως μια απάνθρωπη – όχι υπεράνθρωπη – δύναμη κατευθύνει τις τύχες των λαών εξασφαλίζοντας και τους εκτελεστές της στρατηγικής της με κάποια …επιβράβευση!

Όμως, η επιβράβευση ή η καταδίκη των χειρισμών πολιτικών ανδρών ολίγη σημασία έχει για την κοινωνία, και το αποτέλεσμα της άλογης συνύπαρξης των δύο εννοιών είναι :+1-1=0, μηδέν εις την κοινωνίαν. Και δεν θα είναι έκπληξη αν και η «πρώτη φορά αριστερά» επιβραβευθεί, γιατί συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας !…

The post Η απορία εύλογη, η επιβράβευση άλογη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα