Η «απολογία» του Γιώργου Κοτανίδη: Ο χαρακτηρισμός «ελεεινό» δεν ταιριάζει στην κ. Ακρίτα και τον αποσύρω

22:09 27/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Σάλος προκλήθηκε από το σχόλιο που έκανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης σε βάρος της Έλενας Ακρίτα με αφορμή ένα σχόλιο που είχε κάνει εκείνη στον λογαριασμό της στο facebook σχετικά με την «ανορεξική» εικόνα που παρουσιάζει η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ Τρονιέ.

Ο ηθοποιός έφθασε σε σημείο να χαρακτηρίσει την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα ως ελεεινή, με την ίδια αλλά και πολλούς χρήστες των σόσιαλ μίντια να αντιδρούν έντονα.

μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις ο ηθοποιός επανήλθε

με νέες αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Facebook γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Οφείλω να δώσω μια απάντηση γιατί το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις πέρα από το FB και αυτό ήταν εκτός των προθέσεών μου. Είτε είναι άρθρο είτε σχόλιο, θεωρώ απαράδεκτο να επικεντρώνει κανείς στις πιθανές αδυναμίες της γυναίκας ενός πολιτικού και να την ξεφωνίζει είτε για τη διαφορά ηλικίας είτε για το ότι είναι αδύνατη. Πως την αποκαλεί ανορεξική, έχει γνωμάτευση γιατρού, δεν το ξέρει, απλά το υποθέτει και δημιουργεί θέμα εκ του μη όντος.

Οι περισσότερες Γαλλίδες είναι λεπτεπίλεπτες, δεν θα τις πούμε ανορεξικές. Ο χαρακτηρισμός «ελεεινό» δεν ταιριάζει στην κ. Ακρίτα και τον αποσύρω αλλά πιστεύω ότι το σχόλιο έχει στοιχεία αντιφεμινιστικά και ρατσιστικά. Παρακολουθώ τις γαλλικές εκλογές από πολύ κοντά και βλέποντας τι βρώμικο παιχνίδι παίζεται στη Γαλλία και την Ευρώπη ενοχλήθηκα βαθύτατα και αντέδρασα βάζοντας το σχόλιο στο FB.

Πιστεύω ότι η κ. Τρονιέ έχει βοηθήσει και βοηθάει τον άντρα της γι αυτό έχει γίνει στόχος. Και μέσω αυτής πλήττεται και ο Μακρόν υπέρ της Λεπέν. Εκτιμώ την Έλενα Ακρίτα και αναρωτιέμαι γιατί να κάνει ένα τέτοιο σχόλιο. Κατά τα άλλα αφού κρίνω κρίνομαι στο δημόσιο διάλογο σαν πολίτης. (Δεν απαντώ στις προσωπικές επιθέσεις όσο και αν είναι προσβλητικές).

Και κάτι ακόμη: έχω αποφύγει σε όλη μου τη ζωή τις δημόσιες αντιπαραθέσεις και την ανθρωποφαγία. Εδώ φαίνεται πως μου ξέφυγε και απολογούμαι (και) στον εαυτό μου.

Keywords
Τυχαία Θέματα